‘Wij stonden er and we killed Ajax’

Foto: ‘Wij stonden er and we killed Ajax’

PSV won vorige week de TOTO KNVB Bekerfinale van Ajax. Eén van de spelers aan Eindhovense zijde was Ritsu Doan, die na afloop euforisch was met de prijs.

“De bekerfinale was fantastisch. Wat een wedstrijd en wat een sfeer! Voor mij was het een heel speciaal moment om in zo’n intens duel met Ajax de beker te winnen. Het is pas mijn eerste prijs. Ik heb in Japan nooit een titel of beker gewonnen en daarna ook niet. Dat het nu is gelukt, daar ben ik heel trots op. Mijn eerste prijs en het moeten er natuurlijk nog veel meer worden”, lacht Doan in gesprek met Voetbal International.

De voorbereiding op de finale was nochtans verre van ideaal. “Dat we na het duel met Leicester City en een 1-0 achterstand het in een paar minuten na rust toch nog om weten te draaien, zegt eigenlijk alles. Wat een comeback. Dat we dit konden brengen tegen Ajax komt omdat we als groep mentaal heel sterk zijn. Wij hebben met onze teamspirit laten zien dat wij die beker echt heel graag wilden winnen. En eerlijk gezegd verdienden wij het ook en Ajax niet. Natuurlijk hadden zij ook wat kansen, maar die waren niet zo groot als die van ons. Wij stonden er and we killed Ajax.”

Kampioenschap

Nu gaat het vizier van de Japanner op het landskampioenschap. “Ik weet dat de strijd nog niet voorbij is. Dat gevoel leeft bij ons allemaal en we hebben het er ook zeker over. Maar wij zullen wel zelf alle vier resterende wedstrijden moeten winnen, dat is noodzakelijk. Dat is niet makkelijk, maar we geloven daar wel in. Zowel voor Ajax als ons zijn het nog vier finales. Ajax heeft de laatste weken sowieso wat moeite de competitiewedstrijden te winnen. Ze zijn niet meer top level zoals eerder dit seizoen. De titelstrijd wordt echt nog heel spannend.”

TIP: 5.55x je inleg als Doan de 1-0 scoort tegen Willem II komend weekend!

Doan is een topper voor PSV

  • Eens
  • Oneens
124+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie