West Ham heeft snel een nieuwe eigenaar

Soccernews

West Ham United maakt binnen afzienbare tijd haar nieuwe eigenaar bekend. Volgens de [i]BBC[/i] zijn er vier gegadigden om de macht bij [i]The Hammers[/i] te grijpen. Totdat er een besluit is genomen, zijn er geen transfers mogelijk voor de nummer zestien uit de Premier League. “Deze spelers en deze club verdienen het om geholpen te worden”, meent manager Gianfranco Zola.

Momenteel is de grootste aandeelhouder van West Ham United de Icelandic CB Holding, waarvan de bank Straumur de grootste aandeelhouder is. Onder leiding van dit bedrijf is de schuld van de Londenaren opgelopen naar een bedrag van 38 miljoen pond (BBC), daarnaast is er nog de affaire met Carlos Tévez die minimaal twintig miljoen pond (Daily Telegraph) kost.

[i]ESPN[/i] heeft het op haar digitale thuis over een veel hogere schuld. Volgens het Amerikaanse tv-kanaal is de echte schuld 110 miljoen pond. Hiervan moet veertig miljoen pond worden afgelost aan binnen- en buitenlandse clubs, door uitstel van betaling van transfersommen.

[b]Kandidaten voor de overname:[/b]
[b]Tony Fernandes:[/b]
Eigenaar van Air Asia en het Lotus F1-team, is volgens de [i]Daily Telegraph[/i] bereidt om 51 procent van de aandelen te kopen. Verder eist de Maleisiër een optie om de overige aandeelhouders uit te kopen. Fernandes komt al jaren op de thuishaven van Upton Park en zijn netto vermogen wordt geschat op 150 miljoen pond.

[b]David Gold en David Sullivan:[/b]
Gold is een 72-jarige zakenman met een geschatte nettowaarde van driehonderd miljoen pond. Zijn partner Sullivan is zestig jaar en heeft volgens [i]The Times[/i] een vermogen van 450 miljoen pond. Het onafscheidelijke duo had in de jaren 80′ een tijdje een belang van dertig procent in West Ham United en was tussen 1993 en 2008 eigenaar van Birmingham City. Gold bracht zijn jeugdjaren door in de opleiding van [i]The Irons[/i] en heeft zodoende sentimenten bij de Londenaren.

[b]Intermarket:[/b]
Is een bedrijf gevestigd in Londen, dat rijk geworden is op de valutamarkt. Voormalig West Ham United-aanvaller Tony Cottee is adviseur bij de onderneming. Volgens de [i]Daily Telegraph[/i] heeft Intermarket honderd miljoen pond over voor de voetbalclub.

[b]Massimo Cellino:[/b]
Voorzitter van de Italiaanse voetbalclub Cagliari en wordt pas sinds vorige week genoemd als mogelijke koper. Deze 53-jarige Italiaan is rijk geworden door de verkoop van tarwe en levensmiddelen. In 2000 kreeg hij problemen met justitie en werd uiteindelijk een jaar later veroordeeld tot één jaar en drie maanden gevangenisstraf wegens frauderen met de boekhouding.

0 Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie