Wereldsterren konden geen ‘nee’ zeggen tegen Seedorf: “We waren weer kleine kinderen”

Foto: Wereldsterren konden geen ‘nee’ zeggen tegen Seedorf: “We waren weer kleine kinderen”

Het Olympisch Stadion was zaterdagavond het decor van een nostalgische wedstrijd. Grote voetbalnamen van over heel de wereld speelden tegen elkaar voor verbinding en diversiteit. Ze konden de uitnodiging van Clarence Seedorf natuurlijk niet weigeren en genoten ervan om weer samen te voetballen, zo vertelden verschillende voetballegenden aan SoccerNews.

Interviews met Karembeu, Sneijder, Litmanen, Kanu, Winter en Seedorf

Christian Karembeu speelde bij Sampdoria en Real Madrid samen met Seedorf en kwam speciaal voor de wedstrijd over uit Griekenland, waar hij werkt als technisch directeur van Olympiakos. “Het is een privilege om hier te zijn en met deze legends te spelen. Het is een grote stap om eenheid uit te stralen buiten alle omstandigheden om. Samen met Seedorf willen we een boodschap afgeven. Mijn eerste reactie was meteen ja. Ik ben blij om hier te zijn als vriend, ploeggenoot en tegenstander. Seedorf is als mijn kleine broertje sinds we elkaar kennen van Sampdoria. Hij was toen nog heel jong. Vanaf dat moment hebben we geen kans laten lopen om samen te komen.”

Ook Wesley Sneijder wilde de uitnodiging van Seedorf niet afwijzen, ook al was de recordinternational van Oranje niet helemaal fit. “Ik ken Clarence heel goed. Ik zei gelijk ja, mits ik in Nederland zou zijn. Ik vind dit soort wedstrijden geweldig om te spelen. Als vrienden van je dat vragen kun je niet anders zeggen dan ja”, vertelt Sneijder voor de camera van SoccerNews. “Ook al was ik een beetje geblesseerd voordat ik de wedstrijd begon. Ik had last van mijn kuit, maar heb toch twintig minuten gespeeld. Het blijft het mooiste spelletje wat er is. En het was leuk om al die gasten weer te zien. De voetbalhumor van vroeger komt dan vanzelf terug. Dat is altijd leuk. Ze kunnen mij voor de volgende keer gewoon weer bellen.”

Litmanen was kapot na de wedstrijd, maar heeft geen spijt dat hij het evenement heeft bijgewoond. “Ik ben moe. En ik moet weer terug naar Finland. Maar het was zeker leuk om de wedstrijd te spelen. Zo vaak speel ik geen wedstrijden meer. En met Ajax in het Olympisch Stadion is extra bijzonder. Ik sta honderd procent achter dit initiatief en de boodschap. We zijn allemaal mensen en er is geen verschil.”

Sneijder en Seedorf samen tegen elkaar: ‘Dit is het allermooiste’ | SN Mixed Zone

Verbindende boodschap

Nwankwo Kanu kent Seedorf van hun gezamenlijke tijd van Ajax, waar hij veel met de latere Mr. Champions League optrok. “Ik kwam altijd bij hem thuis en ken zijn ouders goed. We hebben altijd contact gehouden en hij is een goede vriend van me. Ik ben met plezier gekomen, ook omdat het met Ajax te maken heeft. Ik volg de club nog steeds en bid altijd dat ze hun wedstrijden winnen. De resultaten zijn helaas niet zo goed, maar ik geloof dat ze snel weer kampioen worden. Iedere oud-speler blijft de club steunen.” Kanu was twee maanden geleden voor het laatst in Amsterdam om bij een Ajax-wedstrijd te kijken. “Maar zelf voetballen was langer geleden. Ik train wel en speel voor plezier, maar een wedstrijd spelen is toch wat anders. Het ging redelijk goed. Als ik fit was geweest, had ik beter gekund, maar het ging om het goede doel.”

De verbindende boodschap achter de wedstrijd was ook de reden dat Aron Winter meedeed. De oud-middenvelder genoot volop. “Het was een fantastische avond. Erg leuk om weer op het veld te staan. Als je daar staat, voel je je weer een klein kind. Voetbal is onze passie en we kunnen er een belangrijke boodschap mee uitdragen. Voetbal heeft de kracht om te verbinden. Dat hebben we laten zien. De doelstelling van deze wedstrijd was om mensen te inspireren en een eenheid te worden.”

Wie is de grootste legend?

  • Clarence Seedorf
  • Wesley Sneijder
  • Jari Litmanen
  • Nwanko Kanu
  • Aron Winter
  • Christian Karambeu
337+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

09:15
4+
Koeman hoopvol over Oranje-ster: “Hij oogt heel fit”
08:42
113+
‘Feyenoord in wachtkamer voor succesvolle flankspeler’
23:41
60+
Olympiakos schrijft Griekse geschiedenis met Conference League-winst in extremis
23:18
419+
‘Bergwijn op weg naar uitgang bij Ajax’
22:50
497+
‘Na Feyenoord wilt ook PSV shoppen bij Ajax’
22:24
122+
Mbappé maakt over een aantal dagen zijn nieuwe club bekend
22:01
187+
‘Oranje-revelatie valt buiten EK-basis’
21:37
1514+
‘Eredivisie-samenvattingen weg bij NOS’
21:12
425+
Buitenlandse pers eensgezind over ‘Oranje-selectie met vraagtekens’
20:49
168+
‘Van Nistelrooij aan de slag in droomcompetitie’
20:24
15+
Dit zijn de opstellingen van de Conference League-finale tussen Olympiakos en Fiorentina
20:00
52+
Succescoach FC Dordrecht keert terug naar thuisland
19:35
274+
Henderson krijgt trap na uit Saudi-Arabië: “Schaadt hem meer dan ons”
19:12
336+
‘Barça zet Hansi Flick nu al voor schut’
18:55
167+
Koeman houdt vertrouwen: “maar ik kan hem zover krijgen”
18:27
1661+
‘Ronald Koeman bevestigd keuze eerste keeper’
18:01
90+
Bayern München in zee met ‘achtste keus’
17:13
743+
Sparta Praag zitten Feyenoord en Brian Priske dwars
17:00
921+
Ajax bereidt zich voor op Bergwijn-exit
16:50
625+
Koeman geeft Timber opvallende boodschap mee
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie