‘Weinig spelers ter wereld zoals Frenkie de Jong’

Foto: ‘Weinig spelers ter wereld zoals Frenkie de Jong’

FC Barcelona won vanmiddag weer eens, met 4-0 van Getafe, en Frenkie de Jong maakte zowaar een doelpunt voor de Catalanen. Dat doet de middenvelder niet zo vaak, maar dit keer was het dus wel raak. En nu wordt de oud-Ajacied overladen met complimenten door zijn trainer Xavi Hernández.

Xavi uiterst positief na zeldzaam Barcelona-doelpunt Frenkie

Eerst komt de Oranje-international zelf aan het woord: “Na de wedstrijd vertelden ze me dat het doelpunt nummer 11.000 in de geschiedenis van de club was. Het is als ik eens een doelpunt maak, in ieder geval een historische treffer.” Eigenlijk speelde hij helemaal niet zo sterk: “Het was niet mijn beste dag. Ik had een hoop mislukte passes, maar we hebben gewonnen. Dat is belangrijk.”

Xavi laat echter een veel positiever geluid horen: “Er zijn maar weinig spelers op de wereld zoals Frenkie. Met zijn technische en fysieke kwaliteiten kan hij zich aanpassen aan elke speelstijl. Als hij aan de bal is, voel ik me rustig. Hij raakt de bal soms wel heel vaak aan, maar met hem aan de bal, houden we balbezit. Ik ben heel blij met Frenkie.”

De laatste tijd staat Andreas Christiensen, van origine een centrumverdediger, naast De Jong: “Dat is de sleutel tot het verdedigende evenwicht. We hebben met dan Christensen dan nog drie centrale verdedigers achter hem.”

Raphinha, João Félix en Pau Cubarsí

Overigens deelt Xavi veel meer complimenten uit: “Getafe houdt het centrum helemaal dicht en dat begrepen Raphinha en João Félix heel goed. Zij hebben de ruimtes op de vleugels benut.” En over de jonge stopper Pau Cubarsí (18 jaar): “Hij verrast elke keer weer. Dan denk je dat hij de bal gaat geven aan iemand, maar komt hij toch met een nóg betere pass. Hij gaat zeker geschiedenis schrijven bij deze club.”

Zou hij vaker moeten scoren?

  • Vind ik wel, ja
  • Vind ik niet
128+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie