VS kruipt door het oog van de naald tegen Portugal

De Verenigde Staten is met de hakken over de sloot door naar de achtste finale. Daarvoor volstond een 0-0 gelijkspel tegen Portugal, al had het niet veel gescheeld of het was over en uit geweest. In blessuretijd voorkwam de paal uitschakeling voor de VS.

Verenigde Staten moeizaam naar achtste finale

Vooraf werd er vooral gesproken over wie de groepswinst zou pakken. Zou het de Verenigde Staten worden of de Oranje Leeuwinnen. Al snel werd het duidelijk dat die naar het team van Andries Jonker zou gaan, dat korte metten maakte met Vietnam. De VS had het echter een stuk lastiger met Portugal, dat een taaie opponent bleek.

In een weinig verheffende wedstrijd bleken de kansen schaars te zijn. Portugal kreeg de beste kans in de eerste helft via Jessica Silva, maar de aanvaller schoot uit kansrijke positie naast. De VS kon er bitter weinig tegenover zetten, al was er nog wel een goede mogelijkheid voor Lynn Williams. Gescoord werd er echter niet voor de pauze.

De lijn van de eerste helft werd ook doorgezet in de tweede helft, waarin opnieuw weinig spektakel was. De VS kwam wat beter voor de dag, maar echt grote kansen bleven uit. De beteren waren wel voor de VS, maar onder meer Alex Morgan bleek niet echt gelukkig in haar afronding. De allergrootste was echter voor Portugal, dat in blessuretijd de VS naar huis had kunnen schieten. Ana Capeta had echter pech dat haar inzet de paal trof, waardoor de VS uiteindelijk door het oog van de naald kroop.