Voorzitter Engelse supportersbond: ‘Geen vertrouwen meer in VAR’

Foto: Voorzitter Engelse supportersbond: ‘Geen vertrouwen meer in VAR’

Een groter discussiepunt in voetbal bestaat bijna niet. Wat moeten we doen met VAR? Er worden nog steeds gigantische fouten gemaakt en de ontlading na een doelpunt lijkt voor menig fan in een stadion compleet verleden tijd. Altijd maar het wachten en de onzekerheid, fans in Engeland zijn er klaar mee. Voorzitter van de supportersbond in Engeland Malcolm Clarke: “Twee derde van onze leden vindt dat het niet langer zo kan.”

Grote meerderheid Engelse fans willen af van de VAR, volgens onderzoek FSA

In een interview met BBC News sprak Malcolm Clarke over de toekomst van de virtuele assistent scheidsrechter. Vooral over de irritatie die het opwekt, maar ook de onzekerheid voor de toekomst. “Toen de VAR net werd geïntroduceerd, stonden fans in het Verenigd Koninkrijk achter de beslissing. Er werd gedacht dat penalty’s en buitenspel eindelijk fatsoenlijk werden gezien. Dit bleek echter niet het geval, het zorgde voor veel pauzes en ophef. Het kan niet langer zo doorgaan, vinden de fans.” Er zijn voorbeelden genoeg van fouten die door de vingers van VAR geglipt zijn in de afgelopen seizoenen, maar volgens Clarke is dat niet het grootste probleem.

Fouten zijn immers menselijk, daar mag geen misverstand over bestaan. Echter, gaat het gepaard met passie en wedstrijdbeleving. “De ervaring die fans hebben in een voetbalstadion is afgenomen. Een goal of kans wordt altijd bekeken, dus je moet iedere keer ingetogen juichen. Als het perfect zou zijn, is dat een bijkomstigheid die je moet accepteren. Nu is het zo dat er én fouten gemaakt worden én de ervaring is minder. Dan zeggen de fans: schaf het maar af.” De Football Supporters Association (FSA) onderzoekt verder en legt dit neer bij de Engelse voetbalbond.

Moet de VAR afgeschaft worden?

  • Ja, weg ermee!
  • Nee, je kunt nu niet meer zonder
61+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie