Voorspelling: kan Aston Villa opnieuw verrassen tegen Manchester City?

Foto: Voorspelling: kan Aston Villa opnieuw verrassen tegen Manchester City?

Een wedstrijd tussen de nummers drie en vier van een competitie is altijd iets om naar uit te kijken. In de Premier League is dit niet anders. Regerend kampioen Manchester City is op jacht naar een nieuwe landstitel, terwijl tegenstander Aston Villa de grote verrassing van dit seizoen is en volgend seizoen aan de Champions League wil deelnemen. Lees hier de laatste informatie en de beste tips om te wedden op dit topduel.

Etihad Stadium

Premier League

3 april 2024

21:15

Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 3 april 2024 21:25.

Manchester City: teaminfo en vorm

Je kunt er bij Manchester City vaak wel blindelings van uitgaan dat die ploeg tot minimaal een doelpunt komt, zeker in eigen huis. En sinds een 0-0-gelijkspel tegen Sporting Clube de Portugal in het seizoen 2021/22 was dit ook gelukt. Afgelopen weekend lukte het niet, door een doelpuntloos gelijkspel tegen titelconcurrent Arsenal. Dit was voor het eerst in 47 thuiswedstrijden in de Premier League en 57 thuisduels in alle competities.

Door de puntendeling tegen de Londense opponent was het Liverpool dat kon profiteren en die ploeg staat nu respectievelijk twee en drie punten voor op Arsenal en Manchester City. City moet dus in de achtervolging, terwijl coach Josep Guardiola toch gewend zal zijn vaker de leiding te hebben in een dergelijke titelstrijd. De achterstand van drie punten is natuurlijk nog prima goed te maken in de negen speelrondes die ze nog voor de boeg hebben.

Het is natuurlijk jammer dat de reeks aan zeges niet voortgezet kon worden, maar het lukte wel om weer ongeslagen te blijven. De laatste nederlaag die Manchester City moest lijden was op 6 december, uitgerekend tegen Aston Villa, de tegenstander van deze week. Sinds die wedstrijd werd er negentien keer gewonnen en vier keer gelijkgespeeld.

In de verdediging zijn er wat personele problemen voor Guardiola. Nathan Aké moest tegen Arsenal gewisseld worden, terwijl Ederson en Kyle Walker niet tijdig hersteld waren om te spelen. John Stones zat wel op de bank, maar was niet fit genoeg om te spelen. Rico Lewis kan in de ploeg komen als vervanger van Aké, waarmee Manuel Akanji naar het centrum schuift. Verder hopen Jérémy Doku en Jack Grealish op een plekje in de basis.

Manchester City scoort meer dan 2,5 keer

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Aston Villa: teaminfo en vorm

Het was de week van Moussa Diaby. De aanvaller werd voor het eerst in een jaar weer opgeroepen voor de Franse nationale ploeg, waar hij ook in actie kwam tijdens de vriendschappelijke wedstrijd tegen Chili. Na zijn terugkeer bij Aston Villa werd het nog mooier voor Diaby. Hij was de grote man tegen Wolverhampton Wanderers. Een doelpunt en een assist van hem zorgden voor een 2-0 overwinning voor Aston Villa.

Door deze overwinning blijft Aston Villa op de vierde plek staan, al is de voorsprong klein. Tottenham Hotspur staat weliswaar drie punten achter, maar heeft ook nog een wedstrijd extra te spelen. De vierde plek is een belangrijke doelstelling voor coach Unai Emery en zijn spelers, omdat die plek direct recht geeft op een ticket voor de Champions League. Het wordt pas later duidelijk of een vijfde plek daarvoor ook genoeg gaat zijn.

Aston Villa kan vertrouwen putten uit de meest recente reeks van uitwedstrijden. Sinds een 3-2-nederlaag bij Manchester United op Tweede Kerstdag werd er achtmaal op rij niet verloren tijdens een uitduel. Viermaal leverde dit een overwinning op en vier keer een gelijkspel. Extra knap is het dat Emery en zijn spelers tijdens deze reeks vijf keer de nul wisten te houden. Doelman Emiliano Martínez zal er alles aan doen om dit ook nu te flikken.

Bij de overwinning op Wolverhampton Wanderers was er niet uitsluitend goed nieuws. Steraanvaller Ollie Watkins viel namelijk uit met een hamstringblessure en werd vervangen door Jhon Durán. Watkins mag nu de eveneens geblesseerde Matty Cash, Tyrone Mings, Boubacar Kamara en Emiliano Buendía gezelschap houden in de ziekenboeg. Er is ook een kleine opsteker te vermelden; Jacob Ramsey raakt weer langzaamaan fit en kan nu mogelijk zijn rentree maken.

Aston Villa houdt de nul

Vorige ontmoetingen

Eerder in deze voorbeschouwing werd al gerefereerd aan de eerdere ontmoeting dit seizoen. Door een doelpunt van Leon Bailey wist Aston Villa in eigen huis met 1-0 te winnen. Dit was een mooie opsteker voor de club uit Birmingham, want van de vijf ontmoetingen daarvoor gingen er vier verloren en de vijfde eindigde in een gelijkspel.

Wedtip Manchester City Aston Villa

Manchester City zal er enorm op gebrand zijn om dit duel naar zich toe te trekken, zeker na het enigszins teleurstellende gelijkspel tegen Arsenal. De achtervolging op Liverpool moet nu worden ingezet. Aston Villa speelt zelden zo verdedigend als Arsenal deed, dus daarvan kan City wellicht profiteren. Het gemis van Watkins kan zich ook flink laten voelen. Hierdoor kun je ervoor kiezen in te zetten op ‘Manchester City wint en houdt de nul’, tegen een odd van 2.32 bij Unibet.

Manchester City wint en houdt de nul

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie