Voorbeschouwing Copa América

Soccernews

[img align=left]uploads/copa america2007.jpg[/img]De 42ste editie van ‘s werelds internationale bekertoernooi gaat dinsdagnacht van start. Het Zuid-Amerikaanse ‘EK’ zal dit maal voor de eerste keer plaatsvinden in Venezuela. Gastlanden zijn dit maal de Verenigde Staten en Mexico, zij kunnen in de voetsporen treden van Brazilië dat de Copa América van 2004 won.

Voormalig wereldkampioen (als speler) Dunga neemt nu als trainer van de [i]Sambasterren[/i] deel aan een grote internationale eindronde. Dunga moet de strijd aan gaan met aartsrivaal Argentinië dat drie jaar geleden in de finale in Peru na strafschoppen moest capituleren.

Brazilië zal het zonder haar wereldsterren Kaká en Ronaldinho moeten doen, beide hebben wegens vermoeidheid verstek laten gaan. Ondanks het feit dat ze niet op volle oorlogsterkte is, beschikken de Brazilianen over een bovengemiddelde selectie. De [i]Goddelijke Kanaries[/i] beschikken over onder andere, Robinho (Real Madrid), Gilberto Silva (Arsenal), Julio Baptista (Real Madrid) en Diego (Werder Bremen). Ook ‘Nederlanders’ Alex en Afonso Alves maken deel uit van het keurkorps van Dunga.

Argentinië zet daar minimaal even veel sterren tegenover. De veertienvoudig Copa-winnaar beschikt over een groot arsenaal aan sterren; Carlos Tevez (West Ham), Gabriel Heinze (Manchester United), Lionel Messi (Barcelona) en Esteban Cambiasso (Internazionale) zomaar een greep uit de wereldtoppers die de Argentijnen met zich meebrengen.

Gold Cup-winnaar Verenigde Staten en de verliezend finalist Mexico nemen deel als gastlanden. De VS namen al twee maal deel aan de Copa, in 1993 reikte [i]The Stars & Stripes[/i] tot de eerste ronde, in 1995 ging dat aanmerkelijk beter, destijds werd de vierde plaats bereikt. Mexico is wat dat betreft een wat meer ervaren gast, [i]Los Tricolores[/i] namen in 1993, 1995, 1997, 1999, 2001 en 2004 deel. In 1993 behaalde Mexico haar beste prestatie op de Copa, destijds reikte het land tot de finale waar het het hoofd moest buigen voor Argentinië.

[b]Groepenindeling:[/b]

[b]Groep A:[/b] Venezuela, Uruguay, Bolivië en Peru
[b]Groep B:[/b] Brazilië, Mexico, Chili en Ecuador
[b]Groep C:[/b] Argentinië, Verenigde Staten, Paraguay en Colombia

De eerste twee van elke groep plus de twee beste derden plaatsen zich voor de kwartfinale.

Wanneer Argentinië of Uruguay triomfeert in de finale in Maracaibo op 15 juli, dan zullen zij een plekje in de geschiedenis veroveren met de vijftiende Copa. Brazilië blijft verassend genoeg achter bij deze twee grootmachten, zij veroverde ‘slechts’ zeven maal de Copa.

0 Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie