“Volledig vertrouwen in Xavi, maar er zijn altijd gevolgen als je verliest”

Foto: “Volledig vertrouwen in Xavi, maar er zijn altijd gevolgen als je verliest”

De druk op Xavi Hernández bij FC Barcelona blijft groeien door de recente matige prestaties. Voorzitter Joan Laporta steunt de trainer, maar was ook dubbelzinnig over diens toekomst.

Laporta dubbelzinnig over positie trainer

“Hij heeft ons volledige vertrouwen”, zei Laporta tegenover Mundo Deportivo. De prestaties van Barça zijn de laatste maanden echter teleurstellend, dat slechts vier van de laatste tien duels won. De baan van Xavi komt echter (voorlopig) niet op de tocht. “Hij verdient het vertrouwen ook. Op alle vlakken geloven we in hem.”

Laporta is vol lof over het clubicoon. “Hij is een geweldige coach, maar is ook nog veerkrachtig als persoon. Hij beschermt zijn spelers ten alle tijden. Ook nu dus, dat zegt veel over Xavi als mens. Zeker omdat hij al veel tegenslagen heeft moeten overwinnen dit seizoen. En steeds lukt dat ook. Zijn analyses na wedstrijden zijn zelfs magnifiek.”

Beslissing nemen

“Maar er zijn altijd gevolgen als je verliest”, plaatste de preses een kanttekening. Zo lijkt de druk op de trainer toch wat te groeien. “Als we dit jaar geen prijzen pakken, zullen we een beslissing moeten nemen. De beslissing die het beste voor de club is. Wel wil ik benadrukken dat we nog in alle competities actief zijn.”

“Onder het bewind van Xavi is het team steeds sterker geworden”, concludeerde Laporta. “Vorig jaar zijn we landskampioen geworden, dit jaar willen we nog meer prijzen pakken. Ik denk dat we kunnen herhalen wat vorig jaar gelukt is. Maar dan moeten we wel wat minder last van blessures hebben.”

Zie je Xavi dit snel omdraaien bij Barça?

  • Ja, zeker wel
  • Wordt heel lastig…
38+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie