Virgil van Dijk schat kans Oranje op winnen EK in

Foto: Virgil van Dijk schat kans Oranje op winnen EK in

Virgil van Dijk vindt dat het Nederlands elftal, mits iedereen fit blijft, zeker kans maakt op het winnen van het EK. Dat vertelt de captain in een interview met Voetbal International.

Virgil van Dijk: ‘Het EK winnen is natuurlijk het ultieme’

“Ik hoop met Oranje een onvergetelijke indruk te maken. Ik denk dat voetballers wel een legacy willen achterlaten, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Wat dat betreft, baal ik nog steeds van de verloren finale van de Nations League in 2019, tegen Portugal. Toen heerste er echt grote teleurstelling in de kleedkamer, doordat iedereen besefte dat dit hét moment was waarop we met het Nederlands elftal een prijs hadden kunnen pakken en daarmee geschiedenis schrijven. Zulke kansen zijn heel schaars”, vertelt Van Dijk.

“Los van prijzen kun je ook qua voetbal indruk maken. Er zijn Oranje-teams waarover de mensen nu nog steeds praten. We gaan er ook echt voor. Het EK winnen is natuurlijk het ultieme, maar een betere indruk achterlaten dan we hebben gedaan in Qatar telt voor mij ook. Ik voel heel sterk dat dit mogelijk is met de huidige groep en bondscoach, alleen zijn we wel afhankelijk van wat ik eerder zei: vorm, blessures en een beetje geluk.”

“We hebben een heel goede selectie, maar we zullen het alleen wel moeten laten zien. En de eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat we dat als Oranje de laatste twee toernooien nog niet écht hebben gedaan. Dat is wat anders dan dat ik er geen vertrouwen in heb. Mijn geloof in deze groep en de bondscoach is juist ontzettend groot, al snap ik ook de scepsis van een deel van het publiek, dat denkt ‘Oké, laat het dan ook maar zien’. En dat kunnen we, als iedereen fit is en zijn beste vorm meeneemt naar Duitsland. Dan kunnen we als team echt heel ver komen.”

Zie jij Oranje het EK wel winnen?

  • Ja
  • Nee
263+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie