‘Virgil van Dijk-schandaal bij Oranje’

Foto: ‘Virgil van Dijk-schandaal bij Oranje’

Bondscoach Ronald Koeman moet Virgil van Dijk zijn aanvoerdersband afpakken. Die conclusie trekt Gertjan Verbeek, die niet onder de indruk is van de Liverpool-verdediger.

Verbeek haalt uit naar Oranje-captain

Verbeek hoorde Van Dijk na de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Frankrijk (4-0) aan het woord over het spelsysteem van Oranje. “Als ik hem dan hoor over 4-3-3, dat vind ik zo slap”, vertelt de voetbalanalist bij Omrop Fryslân. “Van Gaal zat er en ze omarmden helemaal het 5-3-2-systeem. En nu is Van Gaal weg en zeggen ze dat ze zich nooit senang voelden bij 5-3-2, omdat Koeman 4-3-3 speelt. En straks gaat Koeman over naar 5-3-2 en is het in één keer weer anders. Ik vind Van Dijk een slapjanus eerste klas. Ik zou meteen zijn aanvoerdersband afnemen.”

Ook spel ondermaats

Verbeek concludeert dat Van Dijk geen duidelijke mening heeft. “Dat is toch zo? Dat is de zittende trainer een vuist in zijn reet steken.” De oud-trainer van clubs als Feyenoord, AZ en sc Heerenveen is óók kritisch op diens spel. “Hij moet veel meer betekenen als aanvoerder. Hij moet de boel neerzetten. Het overkomt hem. Hij laat op een gegeven moment Geertruida verzuipen en dan staat hij daar na de eerste goal, zo van: blablabla. Waar was hij dan?”

“Moet je kijken hoe hij aan de wedstrijd begint: elke bal breed, elke keer Geertruida de bal in de voeten spelen. Doe jij het maar. Ik hoor Koeman nog zeggen dat ze hadden getraind om de centrale verdediger het middenveld in te laten schuiven. Daar kon hij zes of zeven keer inschuiven, maar nee, dan speelt hij weer breed op Geertruida. Ja, die maakt zijn debuut. Goh, wat een aanvoerder ben je dan”, aldus Verbeek.

Scoort Van Dijk tegen Gibraltar?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Heeft Verbeek gelijk?

  • Ja
  • Nee
4474+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie