Vinícius en Benzema helpen Real op weg, Milan pakt eerste punt

Real Madrid heeft het thuisduel met Shakhtar Donetsk winnend afgesloten. Beide goals werden door Vinícius Júnior voorbereid en door Karim Benzema afgerond. AC Milan kwam tot een gelijkspel tegen FC Porto. Na een matige start rechtten de Italianen de rug.

Inzetten op de Champions League doe je bij bet365. Er ligt een welkomstbons van €100 voor je klaar!

Real Madrid – Shakhtar Donetsk

Real heeft het de laatste weken weer aardig op de rit en wist in Oekraïne met liefst 5-0 uit te halen. Ook in Santiago Bernabéu was de start tegen Shakhtar goed. Na klungelig uitverdediger kon man in vorm Vinícius Júnior oppikken en kon Karim Benzema van dichtbij laten scoren. Het was een mooie mijlpaal in de geschiedenis van De Koninklijke met de duizendste goal in de Champions League / Europa Cup l. Voor rust kwam nog het antwoord van de bezoekers. Na een lange pass legde Alan Patrick knap terug op Fernando die genadeloos uithaalde en scoorde in het dak van het doel.

In het tweede bedrijf sprak Real het duo Vinícius – Benzema weer eens succesvol aan. De Braziliaanse aanvaller combineerde met Casemiro, die met een knap hakje de één-twee aan ging. Vervolgens was het voor Benzema weer een koud kunst om doel te treffen. De Franse spits werd er met een publiekswissel nog afgehaald en de overwinning kwam niet meer in gevaar.

Scoreverloop: 1-0 (14′) K.Benzema, 1-1 (39′) Fernando, 2-1 (61′) K.Benzema

AC Milan – FC Porto

Milan draait in eigen land goed, maar liep op bezoek bij Porto twee weken geleden wel tegen een nederlaag op. De voorgaande wedstrijden in de Champions League werden ook al verloren. Toch besloot coach Stefano Pioli met een groot risico uit te pakken in San Siro. Zo zette hij de leiders Zlatan Ibrahimovic, Franck Kessié en Simon Kjaer ernaast om te sparen. De stuurloze Italianen kregen in de eerste helft de deksel op de neus. Na zes minuten lag de bal al in het net. Na slap uitverdedigen van Milan speelde Marko Grujic zich knap vrij en bereikte Luís Díaz. De Colombiaanse aanvaller bleef rustig en rondde af in de verre hoek.

De thuisploeg kwam er niet aan te pas en analist Marco van Basten noemde ze bij Ziggo Sport zelfs ‘klunzen’ in de rust. Porto liet na verder afstand te nemen, waarna Milan er wat beter in kwam. Na een uur spelen kwamen ze op gelijke hoogte. Na een gemiste vrije trap en rebound leek het gevaar geweken, maar Porto-verdediger Chancel Mbema kon de bal niet wegwerken en werkte het leer zeer knullig achter de eigen doelman. Vervolgens kwamen dan toch Kessié en Zlatan in de ploeg. De 40-jarige Zweed leek nog de winnende treffer te maken, maar zijn goal werd geannuleerd wegens buitenspel.

Scoreverloop: 0-1 (6′) L.Díaz, 1-1 (61′) C.Mbemba (e.d.)