Vilhena blikt terug op laatste landstitel Feyenoord: “Droom die uitkwam”

Foto: Vilhena blikt terug op laatste landstitel Feyenoord: “Droom die uitkwam”

Het kampioenschap komt voor Feyenoord steeds dichterbij. De Rotterdammers kunnen in theorie zondag op bezoek bij Excelsior al kampioen worden, waarmee de herinneringen teruggaan naar het seizoen 2016/2017. De Telegraaf sprak met Tonny Vilhena over de laatste landstitel van de club.

Vilhena over landstitel

Onder leiding van Giovanni van Bronckhorst slaagde Feyenoord er zes jaar geleden in om Ajax achter zich te houden en het landskampioenschap naar zich toe te trekken. Hoewel Vilhena met het overlijden van zijn moeder een lastig jaar had, genoot hij in 2017 van het feest dat in Rotterdam losbarstte.

“Sportief was dit het mooiste moment en het mooiste seizoen in mijn hele voetbalcarrière”, vertelt de middenvelder. “Ik speelde vanaf de F-jes bij Feyenoord, ik voelde me een kind van de club en mijn debuut was al een droom die uitkwam. Kampioen worden met de club waar je helemaal gek van bent, was een andere droom.”

“We hadden geen echte sterspelers. Er was wel degelijk individuele klasse. Eljero (Elia, red.) deed mooie dingen op de vleugel, maakte ook belangrijke goals. Maar iedereen bleef met beide benen op de grond. En dat zie ik nu ook bij het huidige Feyenoord-elftal. Dat laat prachtig voetbal zien, heeft een aantal mooie spelers, maar niemand wil zich boven de groep stellen.”

Landstitel voor Feyenoord

Het verschil tussen Feyenoord en PSV is momenteel 8 punten in het voordeel van de Rotterdammers. Met nog vier duels voor de boeg kan het team van Arne Slot zich zondag al verzekeren van de landstitel. Daarvoor moet PSV zaterdagavond punten verspelen bij Sparta Rotterdam, waarna Feyenoord een dag later van Excelsior moet winnen.

Pakt Feyenoord dit weekend al de landstitel?

  • Ja, ik denk het wel
  • Nee, ik verwacht het niet
48+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie