Volgende wedstrijd Nederlands elftal:

Poland

-

Netherlands
16 juni 15:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

Vete met Ten Hag besproken: “Hij wilde terug slaan”

Foto: Vete met Ten Hag besproken: “Hij wilde terug slaan”

Gary Lineker en Alan Shearer hebben zich verdedigd na de keiharde kritiek die ze kregen op het interview na afloop van de FA Cup-finale van Manchester United-manager Erik ten Hag. De voormalig topspitsen toonden zich kritisch op het seizoen van The Mancunians.

Kritische Gary Lineker en Alan Shearer werden aangepakt door Erik ten Hag (Manchester United)

Zondag haalde Ten Hag zijn gram door het prestigieuze bekertoernooi te winnen tegen de beste club van Engeland, Manchester City. In het interview na het duel beschuldigde de zichtbaar geërgerde oefenmeester Lineker en Shearer ervan spelers en managers ‘af te kraken’, omdat hij het niet eens was met de toon van hun vragen, en hij zei zelfs dat ze ‘rustig aan’ moesten doen. “Jullie zijn er hier in Engeland heel goed in om spelers en managers eerst helemaal op te hemelen en ze dan keihard af te breken als ze een of twee slechte prestaties hebben”, aldus de Tukker. Veel voetbalvolgers in Engeland vonden Lineker en Shearer ongepast richting Ten Hag.

In de podcast The Rest Is Football bespraken de analisten de situatie. “Mensen namen een beetje aanstoot aan onze vragen en jouw antwoord aan Erik ten Hag”, zei Lineker tegen het Newcastle United-icoon. “Ten Hag kwam naar ons toe en leek vanaf het begin niet erg blij. Ik denk dat hij ook Roy Keane een hak zette, dus hij had duidelijk iets in zijn hoofd toen hij bij ons langskwam.”

Oneerlijk behandeld door analisten

Lineker vervolgde “Ik stelde de vraag: vind je dat je oneerlijk bent behandeld door de tv-analisten en zelfs door ons?’ Natuurlijk is het onze taak om af en toe kritisch te zijn, we moeten zeggen wat we denken. En toen antwoordde hij ‘zeker’, en toen daagde jij (Shearer, red.) hem uit, nietwaar?” “Ja”, antwoordde Shearer. “Hij heeft het recht om terug te slaan, omdat hij soms bekritiseerd is en ik denk nog steeds terecht, omdat zijn team mijlenver van het juiste niveau is gebleven. Ze waren vaak heel slecht. Ze hebben een rampzalig seizoen gehad in de competitie. Ik denk dat geen enkele Man Utd-fan dat zal betwisten. Om achtste te eindigen, om te eindigen met het aantal doelpunten dat ze hebben tegen gekregen, schoten tegen, het is beschamend.”

“Dus voor al die dingen”, vervolgde de oud-international. “Hebben we ze dit seizoen moeten bekritiseren. Als we dat niet zouden doen, zouden we ons werk niet doen. Maar Ten Hag heeft het recht om kritiek te hebben op mensen van wie hij vindt dat ze oneerlijk zijn, maar ik vond dat ik in mijn recht stond om te zeggen wat ik zei.”

Ging de kritiek te ver?

  • Zeker, meer respect was op zijn plaats
  • Ze hebben echt 100% gelijk
850+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie