‘Verrassende nieuwe Ajax-coach’

Foto: ‘Verrassende nieuwe Ajax-coach’

Momenteel heeft John van ‘t Schip het nog voor het zeggen bij Ajax, maar dat gaat in de aankomende zomer hoogstwaarschijnlijk veranderen. De Amsterdammers zijn hard op zoek naar een nieuwe trainer en zouden best eens uit kunnen komen bij… Ron Jans.

‘Ron Jans als Ajax-opvolger John van ‘t Schip’

Die heeft momenteel de leiding bij FC Utrecht, dat hij uit het slop heeft getrokken. Kan hij dat kunstje herhalen in Amsterdam? Bij Vandaag Inside zegt René van der Gijp over de situatie in de Johan Cruijff ArenA: “Je moet er van de zomer twaalf tot veertien kwijt en dat gaat je niet lukken. Mensen willen ze alleen maar huren, met opties tot koop, maar dat ga je niet doen, want dan krijg je ze in december terug. Dus je gaat er drie kwijtraken. Dit gaat vier à vijf jaar duren voordat je het weer op de rit hebt.”

“Dan ga je een buitenlandse coach halen. Die komt met een voedingsdeskundige, die neemt zes of zeven man mee”, gaat Gijp verder. “Haal je een topcoach binnen, die neemt veertien man mee, maar die gaat niet naar Ajax. Dan denk ik: zet lekker Ron Jans voor die groep. Die zet het goed neer, die zet het duidelijk neer. Die maakt duidelijke afspraken. Hij is leraar, hij kan het tien keer aan iemand vertellen. Die moet het opbouwen.” Johan Derksen is het met zijn tafelgenoot eens: “Ron Jans of die jongen van AZ (Pascal Jansen), die zou het ook kunnen.”

Jans: “De subtop bevalt me uitstekend”

De grote vraag is echter: wil Ron Jans wel Ajax-trainer worden? Begin dit jaar vertelde hij namelijk in een interview met het Algemeen Dagblad: “Ik lijd er echt niet onder dat ik geen trainer van Ajax, Feyenoord of PSV ben geweest. In mijn tijd bij Heerenveen heb ik ervaren hoe vervelend ik het vind als er geen rust is in de organisatie. Bij de grote clubs heb je nog veel meer te maken met allerlei krachtenvelden, met mensen die misschien niet het beste met jou voorhebben. Ik weet niet of ik me daar prettig bij zou hebben gevoeld. Het is daarom prima zo. De subtop bevalt me uitstekend.”

Hij liet de deur echter op een klein kiertje staan: “Ik heb mezelf heus weleens de vraag gesteld of ik het zou kunnen, werken in de top. En in alle bescheidenheid durf ik te zeggen dat het antwoord daarop ‘ja’ is.”

Vind jij Ron Jans een goede optie?

  • Ik wel
  • Ik niet
5523+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie