Veroordeling voor mishandeling Kromkamp

Soccernews

Twee Eindhovenaren hebben van de Nederlandse rechtbank een bescheiden straf gekregen. De twee 18-jarige jongens sloegen in mei PSV-speler Jan Kromkamp op een parkeerterrein in elkaar. De jongens kregen hiervoor slechts 200 uur werkstraf en een voorwaardelijke straf van één maand in de gevangenis.

In mei speelde PSV een oefenwedstrijd tegen de amateurclub Acht. Na afloop liep Kromkamp met zijn vriendin ruziemakend over de parkeerplaats bij het sportveld. De twee bemerkten dit en kwamen de vriendin van de ex-speler van AZ te hulp. Ze sloegen de Fries neer en schopten hem enkele momenten. De weerloze 27-jarige verdediger liep onder andere een hersenschudding, een gebroken jukbeen en enkele grote blauwe plekken op.

Volgens de rechtbank mag niet worden vergeten dat de twee daders geen enkel strafblad hebben en slechts 18 jaar hebben geleefd. Of één van de partijen in beroep zal gaan tegen de uitspraak is onbekend. Feit is wel dat de jonge daders er met 200 uur werkstraf erg makkelijk vanaf komen.

0 Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie