‘Verlenging voor Eredivisie-analist’

Foto: ‘Verlenging voor Eredivisie-analist’

Voetbal International-journalist Süleyman Öztürk wil een lans breken voor Leonne Stentler. De voetbalanalist schuift elke week aan bij de Eredivisie-samenvattingen op NPO 1, maar velen vinden Stentler een nutteloze toevoeging. Op het sociale medium X werden bakken met kritiek geleverd en ook coryfeeën als Johan Derksen en Jack van Gelder lieten zich er al negatief over uit.

Süleyman Öztürk breekt lans voor Stentler bij Eredivisie-samenvattingen

Öztürk zegt in een video-item van Voetbal International het negatieve segment rondom Stentler niet zo goed te begrijpen, die volgens hem niet van de buis hoeft. “Zondagavond heb ik om zeven uur altijd de behoefte om even de samenvatting van de Eredivisie bij Studio Sport te bekijken. Ik vind het leuk om dan de visie van Leonne Stentler mee te nemen. Haar analyses vind ik ook top, dat meen ik oprecht. Ik weet dat heel veel mannen daarover vallen.”

Volgens de journalist heeft Stentler ook niet de meest gemakkelijke taak. “Je moet ervan houden. Natuurlijk is het lastig om binnen een halve minuut een wedstrijd te analyseren, maar had je in hetzelfde format een man deze analyses laten doen, dan was er minder gezeik geweest. Als Youri Mulder daar had gestaan, dan was het prima.”

De oud-international kan echter rekenen op stevige kritiek van Öztürk. “Maar Youri Mulder kraamt net zoveel ‘onzin’ bij Ziggo Sport op een Champions League-wedstrijd uit als Leonne Stentler bij Studio Sport op zondag om zeven uur. Onzin zeg ik tussen haakjes. Het is net zo goed, gewoon een kwestie van smaak.”

Stentler nog beter op de vrijdagavond

De voetbaljournalist geeft zelf ook eerlijk toe dat hij aan Stentler als analist bij de samenvattingen moest wennen. “Er staat een vrouw in beeld en ik ben een lagere stem gewend. Dan denk je: wat lul jij nou?, maar daar moet je aan wennen. Ik kijk ook heel vaak Duits voetbal op een Duitse zender. Daar zit vaak een vrouwelijke analist en die analyseert Bayer Leverkusen perfect.” Öztürk is van mening dat Stentler echter nog beter tot haar recht komt in het programma Eredivisie op vrijdag. “Daar heeft ze wat meer tijd voor haar analyses. Als ze dan de problemen van Ajax op het veld analyseert, dan vind ik dat prima. Het is heel makkelijk en goedkoop om Leonne Stentler even een paar klappen te geven, want dat scoort makkelijk.”

Is Stentler een toevoeging bij de samenvattingen?

  • Ja, doet ze leuk
  • Nee, echt een nutteloze toevoeging
466+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie