‘Veerman vertrekt spotgoedkoop bij PSV’

Foto: ‘Veerman vertrekt spotgoedkoop bij PSV’

René en Willy van de Kerkhof springen op de bres voor Joey Veerman na zijn dramatische optreden tegen Oostenrijk. De middenvelder werd tijdens dat duel al na een half uur spelen gewisseld. De PSV-iconen twijfelen echter niet aan de capaciteiten van de spelmaker, maar vrezen wel dat de Eindhovenaren nu minder geld kunnen incasseren voor Veerman.

Transfersom Veerman omlaag, langer verblijf bij PSV niet ondenkbaar

“Joey kan enorm goed voetballen, dat heeft hij bewezen”, vertelt Willy tegenover Omroep Brabant. De oud-prof wijst naar de optredens van de middenvelder in de Champions League. “De kwaliteiten voor de top heeft hij ontegenzeggelijk. Clubs weten dat.” Het PSV-icoon verwacht niet dat clubs zullen afhaken, maar denkt wel dat PSV een stuk minder kan ontvangen voor de spelmaker.

“Wellicht dat Veerman nu nog een of twee jaar in Eindhoven blijft”, suggereert zijn broer René. “Dat hoop ik”. Willy stelt echter dat de wedstrijd tegen Oostenrijk niet doorslaggevend zal zijn. “Je carrière hangt niet af van een mindere wedstrijd. Hij is gewoon een goede voetballer, maar had een mindere dag.”

Veerman jaar langer bij PSV?

Kees Ploegsma, oud-manager van PSV, denkt dat Veerman bij Oranje last heeft van plankenkoorts. “Blijkbaar heeft hij last van spanning. Op zo’n toernooi gaat alles veel sneller en krijg je te maken met andere speelstijlen. Misschien gaat het ook allemaal wat snel met Veerman. Hij is van tevoren zo’n beetje de hemel in geprezen. Maar Joey is nog vrij jong.”

Ploegsma acht het verstandig dat Veerman mogelijk nog een jaartje bij PSV blijft. “Dan doe je nog een jaar ervaring op in de Champions League, met komend seizoen nog meer wedstrijden dan voorheen. Ik vermoed dat PSV dit ook denkt.”

Moet Veerman bij PSV blijven?

  • Ja, dat zou verstandig zijn
  • Nee, moet een transfer naar het buitenland maken
5608+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie