Van Wijk schetst vernietigend beeld van Mislintat: ‘Duldde geen tegenspraak’

Foto: Van Wijk schetst vernietigend beeld van Mislintat: ‘Duldde geen tegenspraak’

Leo van Wijk, lid van de raad van commissarissen bij Ajax, heeft een vernietigend beeld geschetst van de al weer vertrokken directeur Sven Mislintat. In gesprek met De Telegraaf spreekt Van Wijk zich uit.

‘Afgelopen transferperiode moet alleen aan Mislintat worden toegeschreven’

“De essentie van de zaak is dat een technisch directeur een cruciale positie in het transferproces heeft”, opent de bestuurder, die Mislintat vergelijkt met een spits. “Mislintat heeft niet gescoord, geen succesvolle transfers voor Ajax geleverd. Hij was de primaire persoon daarvoor. Hij was solistisch, maar misschien is een andere typering beter. Hij was dominant en duldde geen tegenspraak. Hij had geen hoge pet op van scouting Ajax die hij old-skool vond.”

“Ik heb veel mensen binnen Ajax gesproken die vonden dat hij zijn verhaal heel goed kon overbrengen. Zo presenteerde hij zijn voorstellen aan de directie en commissarissen. Ik heb Marc Overmars ook meegemaakt. Hij werkte op de oude manier, kwam met voorstellen en die kon je kopen of niet. Bij Overmars konden we wel vaststellen dat er goed overleg was geweest met scouts en staf.”

‘Mislintat negeerde de scouting, omdat die mening niet in zijn straatje paste’

“De feitelijke situatie was dat er geen mensen waren die konden beoordelen of de argumenten van Mislintat klopten. Dat het drijfzand was, vonden we pas uit toen ze gingen voetballen. Maar de hele as was verkocht en dan hoop je dat de spelers nog even moeten wennen. Daarna werd pas duidelijk dat hele plaatje niet klopte”, gaat Van Wijk verder.

“Waarom had de rvc dat niet eerder gezien? Ik vind het een onredelijke vraag. Anderen dan Mislintat – en dan bedoel ik de financieel directeur en de commissarissen – verantwoordelijk houden, is onterecht en zinloos. De commissarissen valt niets te verwijten. (…) Mislintat negeerde de scouting, omdat die mening niet in zijn straatje paste. De conclusie: hij liet niemand toe. (…) De resultaten van de afgelopen transferperiode moeten alleen aan Mislintat worden toegeschreven. Je redt het niet met een dominante technisch directeur. Alex (Kroes, red.) luister je mee?”, knipoogt Van Wijk tot slot.

Eens met Van Wijk?

  • Ja, Mislintat is de enige schuldige
  • Nee, dit is te makkelijk
153+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie