Van ‘t Schip zag Ajax tegen Aston Villa ‘ervaring opdoen’

Foto: Van ‘t Schip zag Ajax tegen Aston Villa ‘ervaring opdoen’

John van ‘t Schip baalt flink van de uitschakeling van Ajax in de Conference League. Volgens de oefenmeester heeft het niet alleen met het niveauverschil te maken, maar eveneens met de pech die de Amsterdammers donderdagavond hadden.

Van ‘t Schip zag zwakke tweede helft Ajax

Ajax kwam een week geleden niet verder dan een 0-0 gelijkspel en dat kwam de club donderdagavond duur te staan. “Tot aan de eerste helft zaten we in de wedstrijd, ondanks dat we niet veel creëerden. We kregen vlak voor rust wel weer een goede kans met Brian (Brobbey, red.). Maar na rust valt alles uit elkaar. De 2-0 valt en we krijgen rood erachteraan”, analyseert Van ‘t Schip.

De rode kaart kwam op naam te staan van Sivert Mannsverk. Op het moment dat de middenvelder zijn tweede gele kaart kreeg, schudde Van ‘t Schip hard met zijn hoofd. De trainer had daar een logische reden voor. “We hadden op dat moment de wissel klaarstaan om hem eruit te halen. Dan baal je natuurlijk.”

Leerzame wedstrijd voor jonge ploeg

Na de rode kaart maakte Aston Villa nog twee doelpunten, waardoor Aston Villa en Ajax met een 4-0 eindstand van het veld af stapte. Volgens Van ‘t Schip was het een harde les voor zijn ploeg. “Als je het hebt over ervaring opdoen, dan is dat dit zeker. Maar daar heb je nu niets aan”, stelt hij. “Ze hebben gezien op wat voor niveau je moet zijn om verder te komen.”

De boodschap van Van ‘t Schip in de kleedkamer was dan ook elkaar. “In dit soort wedstrijden moeten we er staan, maar dat ging heel snel de andere kant op.” Met Ahmetcan Kaplan, Josip Sutalo en Devyne Rensch heeft hij er bovendien drie geblesseerde spelers bij. De komende dagen moet blijken hoe ernstig de kwetsuren zijn.

Kon Van ‘t Schip iets aan de nederlaag doen?

  • Ja, absoluut
  • Nee, ik vind van niet
397+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie