Van ‘t Schip wil met Cruijff-filosofie vooruit: “Dát is het doel”

Foto: Van ‘t Schip wil met Cruijff-filosofie vooruit: “Dát is het doel”

John van ‘t Schip heeft er het volste vertrouwen in dat Ajax in de tweede seizoenshelft opnieuw stappen kan zetten. De oefenmeester gebruikt daarbij de filosofie van Johan Cruijff, zo vertelt hij op de clubwebsite.

Cruijff-filosofie gehanteerd bij Ajax

Voor Ajax betekent het nieuwe kalenderjaar een kans om het dramatische 2023 snel achter zich te laten. De club staat op de vijfde plaats in de Nederlandse competitie en zit in de Conference League, waarmee er voldoende uitdagingen te wachten liggen. Van ‘t Schip wil de doelen bereiken met het voetbal waarvoor Cruijff stond.

Het betekent dat de trainer het publiek dolgraag wil vermaken. “Je moet uitgaan van je sterktes en je kwaliteit etaleren. Cruijff wilde voetballen met branie, maar hij had ook veel aandacht voor het verdedigende spel. Als je de bal hebt, controleer je de wedstrijd. En daar moeten wij flinke stappen in maken”, vertelt Van ‘t Schip.

Eenvoudig gaat het voor hem echter niet worden. Dit seizoen liet zijn team zien dat het weldegelijk kan voetballen, maar verdedigend gezien ging er eveneens veel mis. Van ‘t Schip wil dan ook werken aan de balans in de selectie. “Wij kunnen nog geen wedstrijd domineren. We komen op voorsprong, maar krijgen het dan soms lastig. Ik heb Johan altijd meegenomen in mijn manier van werken.”

Hoofddoel voor Van ‘t Schip

Van ‘t Schip hoopt met een versterking op het middenveld vooruit te kunnen kijken en in de top 3 terecht te komen. “We hopen dat we het gat naar plek 4 en 3 kunnen dichten in de competitie. Dat is een doel, maar dat is in de huidige situatie wel veelgevraagd. Dat wordt de uitdaging en daar moeten we hier de eerste stappen in zetten.”

Zit Van ‘t Schip met Ajax op de juiste weg?

  • Ja, zeker weten
  • Nee, absoluut niet
326+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie