‘Van ‘t Schip weet nieuwe Ajax-rol’

Foto: ‘Van ‘t Schip weet nieuwe Ajax-rol’

John van ‘t Schip kondigde donderdag aan dat hij komend seizoen niet verder zal gaan als hoofdtrainer van Ajax. De oefenmeester gaat wel verder, zoals eerder ook al besproken was tussen Van ‘t Schip en de Amsterdammers, in een andere functie. De Telegraaf weet te melden dat Van ‘t Schip de functie van head of coaching gaat vervullen.

Van ‘t Schip gaat zich bezig houden met Ajax-jeugdtrainers

Het is de bedoeling dat Van ‘t Schip in die functie de jeugdtrainers op De Toekomst gaat coachen. “Samen met directeur voetbal Marijn Beuker bewaakt hij in die hoedanigheid op technisch en tactisch gebied de Ajax-lijn en de normen en waarden van de Amsterdamse club”, klinkt het.

De ochtendkrant weet te melden dat er voor Van ‘t Schip een meerjarig contract klaarligt tot medio 2027. Dat was ook de wens van Van ‘t Schip. “In de interlandperiode kon ik een aantal dagen anders invullen en heb ik met de clubleiding over mijn toekomst gesproken”, vertelde de oefenmeester donderdag op de persconferentie in aanloop naar het duel met PEC Zwolle.

Wel benadrukte Van ‘t Schip dat hij het zo min mogelijk over volgend seizoen wilde hebben en zich juist wil focussen op de laatste acht wedstrijden van het seizoen. “De rol die ik na de zomer vervul, is nu niet belangrijk.” Ook het zoeken naar een nieuwe hoofdtrainer is voor Van ‘t Schip nu niet belangrijk. “Daar wil ik op dit moment ook niet mee bezig zijn.”

Een mooie rol voor Van ‘t Schip?

  • Ja, dat past wel bij hem
  • Nee, dat past niet bij hem
244+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie