Van ‘t Schip verrast: “Ik had dat dus niet”

John van ‘t Schip bleef gedurende het duel met FK Bodø/Glimt vertrouwen houden in een overwinning voor Ajax. Dat heeft de hoofdtrainer laten weten op de persconferentie.

Opluchting bij Van ‘t Schip na zege Ajax

De Amsterdammers bereikten donderdagavond de achtste finale van de Conference League door de Noren uit te schakelen. Eenvoudig ging het echter allerminst: na twee rode kaarten (beide teams één) en enkele grote kansen voor Bodø/Glimt was het Kenneth Taylor die met een toevalstreffer Ajax naar de volgende ronde schoot.

Bij Van ‘t Schip leverde het een hoop blijdschap op. “Ik had dus niet dat ik niet meer geloofde. Na die 0-1 kwamen er mogelijkheden voor hen. Dan kom je na rust gelijk met tien man te staan en denk je: het wordt een lastige avond, ook gezien de eerste helft”, zo vertelde de trainer in gesprek met de aanwezige media.

Hij was onder meer tevreden over het optreden van Diant Ramaj. De doelman hield Ajax gedurende de hele wedstrijd op de been met een aantal schitterende reddingen en was opnieuw de man van de wedstrijd. “Hij heeft uitstekende reddingen gehad. Ook in andere wedstrijden heeft hij het laten zien. Hij is zeker iemand die er bovenuit stak.”

Volgende tegenstander in Conference League

Vrijdagmiddag, vlak na 13:00 uur, hoort Van ‘t Schip welke tegenstander Ajax in de volgende ronde treft. Gezien het matige spel dat zijn ploeg in Noorwegen liet zien, weet hij als geen ander dat zijn ploeg weinig te willen heeft. Van ‘t Schip vindt dat zijn team vooral naar zichzelf moet kijken. “We moeten zelf zorgen dat we goed zijn.”

Maakt Van ‘t Schip als trainer begrijpelijke keuzes?