Van ‘t Schip verklaart topprestatie Ajax

Foto: Van ‘t Schip verklaart topprestatie Ajax

John van ‘t Schip is zeer tevreden over de manier waarop Ajax zich donderdagavond heeft gepresenteerd. Volgens de hoofdtrainer biedt het veel aanknopingspunten voor de komende weken.

Van ‘t Schip zeer tevreden over Ajax

De Amsterdammers begonnen scherp aan het duel met Aston Villa en creëerden enkele grote kansen voor de overwinning. Beide ploegen bleven echter op 0-0 steken, waardoor volgende week nog alles open ligt. Als Ajax het niveau van donderdagavond opnieuw weet aan te tikken, dan maakt zijn ploeg volgens Van ‘t Schip een goede kans.

“Het was een goede teamprestatie. Iedereen ziet dat het degelijk is en dat het goed staat”, vertelt hij op de persconferentie. “Er zijn genoeg momenten dat we inzakken. We lieten ons niet uit de tent lokken en wachtten tot de keeper een beslissing nam. Vandaar uit bepaalden we of dat het moment was om druk te zetten. Als je te snel instapt, hebben zij veel snelheid voorin.”

Fantastische sfeer in Johan Cruijff ArenA

Van ‘t Schip heeft daarnaast een groot compliment over voor de Amsterdamse supporters. De trainer is namelijk van mening dat er een geweldige atmosfeer in de Johan Cruijff ArenA te voelen was en dat dit de spelers op het veld een extra boost heeft gegeven. Zij hebben dan ook een belangrijke bijdrage geleverd aan het resultaat.

“De sfeer was fantastisch, voor de wedstrijd voelde je de Europa Cup-sfeer al. Ze stonden echt als een blok achter de ploeg. Dat was een goede wisselwerking, de hele wedstrijd. Ze hebben een goede wedstrijd gespeeld in de discipline tegen een goede ploeg. We hebben weinig weggegeven, ook niet heel veel gecreëerd. Verdedigend was het hele elftal goed.”

Wie bereikt de volgende ronde?

  • Ajax
  • Aston Villa
688+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie