Van ‘t Schip over Berghuis: ‘Belangrijk dat hij vrijheid heeft’

Foto: Van ‘t Schip over Berghuis: ‘Belangrijk dat hij vrijheid heeft’

In aanloop naar het duel met Brighton & Hove Albion loopt de ziekenboeg van Ajax steeds meer leeg. Wat dat inhoudt voor de rechtsbackpositie en Steven Berghuis, vertelt John van ‘t Schip aan AjaxLife.

‘Hij weet wat het inhoudt om in het eerste elftal te spelen’

Na het zonder Carlos Forbs, Borna Sosa en Devyne Rensch gesteld te hebben, keert het drietal weer terug van blessures. Ook Ar’jany Martha is fit bevonden. Helaas is Branco van den Boomen wel uitgevallen. De middenvelder zit met een knieblessure aan de kant.

Met de terugkeer van Rensch staat de rechtsbackpositie ter discussie. Wie gaat die invullen, Gaaei of Rensch? “Het verschil zit ‘m vooral in ervaring, ondanks dat Rensch nog 21 jaar moet worden”, zegt Van ‘t Schip daarover. “Hij weet wat het inhoudt om in het eerste elftal te spelen. Gaaei is nieuw en komt uit Denemarken. Hij heeft daar ook voor een wat kleinere club gespeeld. De overstap naar Ajax is voor hem best groot geweest, maar hij past zich goed aan. Ik zie hem stappen maken.”

Vrije rol

Ook moet Van ‘t Schip zich om de rechtsbuitenpositie bekommeren. Berghuis speelt het liefst als aanvallende middenvelder, maar kwam in de laatste drie duels op rechtsvoor uit. De oefenmeester denkt dat het niet uitmaakt waar Berghuis speelt, als hij maar een vrije rol heeft: “We moeten hem niet te veel op een positie vastpinnen. Als hij aan de rechterkant staat, komt hij ook vaak op de tienpositie uit. Hij heeft het overzicht om vanaf rechts te openen of de bal achter de laatste linie te geven. Het is voor Steven belangrijk dat hij vrijheid heeft in die rol. Hij kan het op een eigen manier invullen, waarbij hij in bepaalde gedeeltes meer op tien uitkomt.”

Berghuis moet spelen op…

  • Rechtsbuiten
  • Aanvallend middenveld
354+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie