Van ‘t Schip opgelucht na Europees succes van Ajax

Foto: Van ‘t Schip opgelucht na Europees succes van Ajax

John van ‘t Schip is zeer tevreden over wat zijn ploeg donderdagavond tegen AEK Athene liet zien. Zijn ploeg zette in de Europa League een 3-1 zege neer tegen de Grieken en volgens de hoofdtrainer was dit dik verdiend.

Tevredenheid bij Van ‘t Schip na zege Ajax

Voor de Amsterdammers lag de loodzware taak om een zege te behalen, om zo na de winterstop in de Conference League terecht te komen. Het elftal straalde veel energie uit en wist de tegenstander de wil op te leggen, waardoor het al vroeg in het duel op een voorsprong kwam te staan. Ajax bouwde die stand daarna verder uit en schakelde zo AEK Athene uit.

“Het was geen makkelijke wedstrijd”, oordeelde Van ‘t Schip bij Veronica. “We hadden een aantal jongens die er niet bij waren, waardoor we moesten schuiven. Dan weet je nooit exact hoe het uitpakt. Maar ik denk dat we verdiend gewonnen hebben. We hadden zelfs nog een aantal doelpunten meer kunnen maken, met drie honderd procent kansen. Uiteindelijk is 3-1 een goede uitslag en gaan we door in Europa.”

Van ‘t Schip koos ervoor om Jorrel Hato als aanvoerder te laten spelen. De pas 17-jarige centrale verdediger kwam daarbij niet in de problemen terecht. “Hij is van steen en blijft maar doorgaan. Het centrum met Josip Sutalo en Devyne Rensch aan de rechterkant ging weer goed. Aan de linkerkant was het met Borna Sosa ook goed.”

Europese ervaring door Conference League

De overwinning was wat voor de trainer vooral telde. Het zorgt ervoor dat Ajax na de winterstop ook op Europees vlak perspectief heeft. “Het is gewoon een Europese competitie waarin je jezelf kan ontwikkelen. Dat is ook voor de club heel belangrijk. Je ziet dat het stadion weer volledig vol zat, dus het is gewoon ontzettend belangrijk voor deze groep om zulke wedstrijden te spelen.”

Heeft Van ‘t Schip gelijk?

  • Ja, zeker weten
  • Nee, ik vind van niet
459+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie