‘Van ‘t Schip maakt Ajacied kapot’

Foto: ‘Van ‘t Schip maakt Ajacied kapot’

De selectie van Ajax bevindt zich momenteel in Noorwegen voor het Conference League-duel met FK Bodø/Glimt, maar Ar’Jany Martha is niet van de partij in het ‘hoge noorden’. En trainer John van ‘t Schip liet zich gisteren wel héél hard uit over de multifunctionele Ajacied. Misschien wel ietsjes té hard?

‘Kritiek John van ‘t Schip is écht ongekend’

Tegen NEC in de Eredivisie (2-2) viel Martha in, maar dat deed hij bepaald niet op een goede manier. Reden genoeg voor Van ‘t Schip om te zeggen: “Of het pijnlijk is voor zo’n jongen? Zeker, maar dat hoort ook bij het proces waar hij in zit. We zijn een professionele club, geen liefdadigheidsinstelling waar je zomaar wordt meegenomen. Je moet presteren en goed spelen. Dat deed hij duidelijk niet…”

In het programma Voetbalpraat vindt men dat de coach te ver is gegaan. Kees Luijckx vindt het ‘makkelijk’ om de zwakste schakel zo aan te pakken en Yordi Yamali haakt daarop in: “Als dat zo is, dan is dat toch wel het allerzwakste wat een trainer kan doen. Een rechtsbuiten van Jong op linksback zetten en die een paar weken later slachtofferen in een hemeltergend Ajax. Ik vind dat écht ongekend.”

Borna Sosa

Kees Kwakman snapt niet dat Van ‘t Schip Borna Sosa niet eerder aangepakt heeft: “Hij had dan moeten zeggen: hoe jij in het veld loopt en er een beetje achteraan sjokt, dat kan echt niet.” Overigens zag de oud-voetballer Martha wél heel slecht invallen: “Ik heb het idee dat het gewoon nog een jeugdspeler is. Hij is zó dun en fysiek helemaal nog niet klaar.”

Yamali heeft het laatste woord: “Pak iemand die wat ouder of gerichter is. Er worden week in, week uit heel weinig voldoendes behaald bij Ajax. Wat heeft dit dan voor zin? De begeleidende tekst maakt het erger. Je had hem ook niet kunnen meenemen en daar niks over kunnen zeggen. Dan was er niet zoveel aan de hand.”

Té hard?

  • Vind ik wel, ja
  • Vind ik niet
708+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie