‘Van ‘t Schip grijpt rigoureus in bij Ajax’

Foto: ‘Van ‘t Schip grijpt rigoureus in bij Ajax’

Ajax-trainer John van ‘t Schip overweegt serieus om rigoureuze maatregelen door te voeren. Na het 2-2 gelijkspel tegen NEC is de oefenmeester allesbehalve tevreden over zijn eigen team.

Ajax-trainer zeer ontevreden na gelijkspel tegen NEC

Ajax nam zondag tweemaal de leiding, maar slaagde er wederom niet in om te winnen. “Ik zag weinig positiefs”, beaamt Van ‘t Schip tegenover ESPN. “We misten zowel Steven Berghuis als Steven Bergwijn aan de zijkanten, wat duidelijk aantoonde hoe belangrijk ze voor ons zijn. Ze bieden balans, vertrouwen en ervaring aan het team. We hebben een jonge ploeg en wanneer zij ontbreken, merk je dat het vertrouwen afneemt.”

Van ‘t Schip had ‘niet echt’ het idee dat zijn wisselbeleid doorslaggevend kon zijn. “Dit onderstreept de kracht van de selectie. Uiteraard moeten we ermee omgaan, omdat we geblesseerde of vermoeide spelers niet kunnen laten staan.” Mogelijk gaat de trainer rigoureuzer ingrijpen. “Dat wordt wel overwogen. We moeten kijken naar posities waar spelers met bepaalde kwaliteiten mogelijk niet worden gebruikt. Dat moment kan dichterbij komen, afhankelijk van wanneer bepaalde spelers weer beschikbaar zijn.”

Geen spijt

Op de persconferentie kreeg Van ‘t Schip de vraag of hij spijt heeft van zijn beslissing om in te stappen. “Absoluut niet”, aldus de Ajax-trainer. “Dit is een moeilijk moment, dat is duidelijk. Maar we moeten het beste uit deze selectie halen tot het einde van het seizoen. Voor de toekomst moeten we verbeteringen aanbrengen. Maar het gaat ook om kwaliteit. Dit is niet het Ajax-team dat we allemaal willen zien, dat voor de eerste plaats speelt en dominant is in thuiswedstrijden. We zijn nog niet op dat niveau en het zal dit seizoen niet gebeuren.”

Is hij nog de juiste man voor Ajax?

  • Ja
  • Nee
1801+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie