Van ‘t Schip duidelijk over toekomst Ajax: ‘Dat moet hij beslissen’

Foto: Van ‘t Schip duidelijk over toekomst Ajax: ‘Dat moet hij beslissen’

John van ‘t Schip en Alex Kroes hebben hun eerste gesprekken gevoerd. Dat vertelt de trainer van Ajax aan Ajax TV. De twee spreken vooral over de toekomst van de Amsterdamse club, waarbij de koersbepalende keuzes volgens Van ‘t Schip door Kroes gemaakt moeten worden.

Gesprekken tussen Alex Kroes en John van ‘t Schip

“Ik heb al kennis met hem gemaakt”, vertelt John van ‘t Schip aan Ajax TV. “Het gaat over het inhoudelijke. De selectie, hoe ik me voel en wat ik ervan vind. Hij moet daar dan zijn voordeel mee doen. Het gaat ook over komend seizoen. Nu kan hij niet veel doen. Het is vooruit plannen, regeren en er moeten beslissingen worden genomen. Hij moet die nemen”, vindt de oefenmeester.

Ook het wisselen van de formatie komt ter sprake. “Ik snap dat er sceptisch over wordt gedaan, maar wij hebben te maken met de posities die je moet invullen en de creatieve spelers die er wel of niet zijn”, verdedigt de trainer zijn keuze om van systeem te veranderen. “Mochten die spelers snel terugkomen, dan is het juist voor die spelers een systeem waarin zij goed uit de voeten kunnen. Ik zie geen reden om daar nu één, twee, drie van af te stappen.”

Waarom wisselde Van ‘t Schip eigenlijk van systeem? Er werd gedacht dat het lag aan het ontbreken van vleugelspelers, maar dat is niet helemaal waar. “Het had er ook mee te maken dat we open stonden. We kregen heel veel goals tegen. Dat hebben we nog niet verholpen, maar ik vind wel dat er meer zekerheid in het elftal is gekomen. Wij hopen dat we de balans naar voren toe goed kunnen krijgen met het terugkomen van een aantal spelers”, verklaart de trainer.

Was het wisselen van systeem een goede keuze?

  • Dat vind ik wel.
  • Dat vind ik niet.
774+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie