Van kanker herstelde Seuntjens weer dichterbij rentree in profvoetbal

Foto: Van kanker herstelde Seuntjens weer dichterbij rentree in profvoetbal

Ralf Seuntjens voelt zich steeds beter na zijn herstel van lymfeklierkanker. Achter de schermen werkt hij zelfs hard aan een rentree in de profvoetballerij. Bij Goedemorgen Eredivisie op ESPN maakt hij bekend dat hij een volgende stap in het proces gaat zetten.

Sparta hielp Seuntjens

De aanvaller maakte in 2009 bij RBC Roosendaal zijn debuut in het Betaald Voetbal, waarna hij bij FC Den Bosch, Telstar, VVV-Venlo, De Graafschap en NAC Breda speelde. In 2022 maakte hij vervolgens een transfer naar Japan, waar hij uitkwam voor FC Imabari. Het was voor Seuntjens vooralsnog echter een kort avontuur.

In Japan kwam hij er namelijk plotseling achter dat hij kanker had en zo snel mogelijk behandeld moest worden. Hij keerde vervolgens terug naar Nederland om een traject in te gaan, waarbij de behandeling uiteindelijk aansloeg en Seuntjens zich op zijn herstel kon focussen. Door veel inspanningen slaagde hij erin om zich weer fit te voelen.

De laatste tijd kreeg hij van Sparta Rotterdam de mogelijkheid om mee te trainen en zo te onderzoeken of een terugkeer in de voetballerij erin zou zitten. Dat bleek het geval te zijn, waardoor zijn club kwam kijken. “Ze zijn afgelopen week bij me thuis geweest en op de training bij Sparta. Ze willen dat ik kom revalideren in Japan, dus ik ga eind april terug”, onthult Seuntjens in het programma.

Kansen in Japan

In Azië krijgt Seuntjens de mogelijkheid om zich rustig te focussen op zijn herstel en trainingsuren te maken, zodat hij het langzaam kan opbouwen. Beide partijen hopen dat de voetballer vervolgens dermate fit kan worden dat hij over een paar maanden weer onderdeel kan uitmaken van de spelersselectie.

Keert Seuntjens ooit nog terug naar de Eredivisie?

  • Ja, ik verwacht het wel
  • Nee, ik denk het niet
72+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie