Van Hanegem kraakt ‘ongeloofwaardige’ Ten Hag

Foto: Van Hanegem kraakt ‘ongeloofwaardige’ Ten Hag

Erik ten Hag verbaasde vriend en vijand door met Manchester United ten koste van aartsrivaal Manchester City de FA Cup te winnen. Toch was Willem van Hanegem niet onder de indruk van Ten Hag, die er volgens De Kromme een zooitje van heeft gemaakt bij de Engelse topclub.

Van Hanegem kraakt uitspraken Ten Hag over United, PSV en Feyenoord

Van Hanegem had zich vooral verbaasd over de uitspraken van Ten Hag na afloop van de wedstrijd, die verkondigde dat hij het helemaal niet zo slecht doet bij United met twee prijzen in twee jaar tijd. “Hij won de FA Cup en hij deed net alsof hij het al twee seizoenen goed doet daar in Engeland”, begon Van Hanegem zijn kritische betoog over Ten Hag in het Algemeen Dagblad.

“Hoe kun je dat nou zeggen? Hij heeft voor een godsvermogen de verkeerde spelers gehaald. Het voetbal van Manchester United doet pijn aan de ogen zo slecht”, vervolgde Van Hanegem. In de halve finale lag heel Engeland in een deuk, want Coventry City kwam terug van 0-3 naar 3-3.”

PSV en Feyenoord beter dan United

Volgens Van Hanegem heeft Ten Hag ontzettende mazzel gehad. “En omdat een speler van Coventry een millimeter buitenspel stond, werd het uiteindelijk geen 3-4 voor Coventry. Dan win je die beker en dan is het opeens het grote gelijk halen.” Daarnaast is de oud-trainer het niet eens met de uitspraken van Ten Hag, die eerder verklaarde dat PSV dit seizoen veel beter is geweest dan Feyenoord. “Dat kan best kloppen, maar misschien had de journalist moeten zeggen: ‘Jawel, Erik. Maar allebei die clubs spelen toch veel beter voetbal dan die miljoenenploeg van jou?”

Eens met Van Hanegem?

  • Ja, uitspraken Ten Hag slaan nergens op
  • Nee, Ten Hag zijn uitspraken zijn begrijpelijk
777+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie