Van Gaal: “Uiteindelijk speelt heel Nederland op kunstgras”

Soccernews

[img align=left]uploads/van gaal, louis [closeup].jpg[/img]Kunstgras is een veelbesproken onderwerp in de Nederlandse voetbalwereld, er zijn ook steeds meer clubs die kiezen voor het leggen van kunstgras. AZ-trainer Louis van Gaal liet in een eerder stadium weten fel tegen kunstgras te zijn. De oefenmeester van de Alkmaarders denkt er inmiddels helemaal anders over.

”Uiteindelijk gaat heel Nederland op kunstgras spelen”, zo begon Van Gaal op het wekelijkse perspraatje van AZ. De club zal de komende week twee keer een wedstrijd op kunstgras spelen, donderdag tegen Cambuur en zondag bij Heracles Almelo.”Dat proces duurt alleen wat langer dan in de hockeysport. Het is een kwestie van tijd, alleen maak ik het als trainer denk ik niet meer mee”, zo ging de oefenmeester verder.

“Maar al mijn spelers hebben een chip in hun hoofd dat ze niet op kunstgras willen spelen. Ze denken ook dat ze eerder blessures oplopen op kunstgras, maar de ondergrond van kunstgras is egaal en juist beter dan bij echt gras. Wat dat betreft zouden voetballers op langere termijn juist minder blessures moeten krijgen dan op normaal gras.”

0 Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie