Volgende wedstrijd Nederlands elftal:

Nederland

-

Frankrijk
21 juni 21:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

Van Gaal geeft Ajax-aanstelling zegen: “Iets groter risico, maar…”

Foto: Van Gaal geeft Ajax-aanstelling zegen: “Iets groter risico, maar…”

Louis van Gaal staat achter de komst van Francesco Farioli naar Ajax. De oud-trainer was zelf eerst nog kandidaat voor de vacante positie, maar dat zag Van Gaal zelf niet zitten. Volgens technisch directeur Alex Kroes heeft Van Gaal echter wel zijn zege gegeven over de komst van Farioli, waarover de oud-bondscoach enthousiast is.

Van Gaal en Blind achter komst Farioli

Ajax maakte donderdag de komst van de 35-jarige Italiaan bekend, die voor Danny Blind en Van Gaal een grote onbekende is. “Nee, zij kenden hem niet persoonlijk en ook niet via anderen”, vertelt Kroes in gesprek met De Telegraaf. “Ze hebben zich wel in hem verdiept. Ook zij zeggen dat de dingen die ze zien, horen en lezen ze bevallen.”

Het duo had wel enigszins zijn twijfels schetst Kroes. “Zij vinden Farioli ook een iets groter risico, maar hebben hun zegen gegeven. De keuze is ook breed gedragen in de directie. We hebben gezegd: we gaan ervoor, want we willen het over deze boeg gooien.” Ajax had in eerste instantie de gedachten om een ervaren en bij voorkeur een Nederlandse trainer aan te trekken, maar daar kwam het niet van. “Het voordeel van een buitenlandse coach vinden wij dat hij iets meer buiten alle hectiek staat. Bij Ajax moeten best veel dingen gebeuren.”

Voordeel voor Farioli ten opzichte van Nederlandse trainers

Kroes ziet wel een voordeel voor de jonge buitenlandse trainer ten opzichte van Nederlandse trainers. “Iemand als Erik ten Hag bijvoorbeeld hadden we niets meer hoeven uit te leggen, dus zou zo iemand een wat veiligere keuze zijn. Maar een buitenlander is ook wat meer vrij van die invloeden. Die kent de vijfde colonne niet en leest de kranten niet. Hij kan daardoor zijn eigen ding doen, meer dan een jonge Nederlander, omdat hij minder beïnvloedbaar is.”

Had Ajax beter een Nederlandse trainer aan kunnen stellen?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, niet direct nodig
198+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie