Van Dijk slaat keihard terug naar Engelse media

Foto: Van Dijk slaat keihard terug naar Engelse media

Virgil van Dijk heeft het gevoel dat hij dit seizoen weer terug aan de top is. De centrale verdediger gaat in gesprek met Viaplay in op de loodzware periode die hij in Liverpool kende.

Tevredenheid bij Van Dijk over spel

Met onder meer het winnen van de Premier League en Champions League beleefde Van Dijk bij Liverpool meerdere succesvolle seizoenen. Na zijn blessure lukte het hem echter niet om zijn oude niveau aan te tikken. Bovendien vielen de resultaten van Liverpool tegen, waardoor steevast naar de aanvoerder werd gekeken.

Het was een lastige tijd voor Van Dijk, die opgelucht is dat het team en hij dit seizoen weer het oude niveau te pakken hebben. Liverpool eindigde bovenaan in de poulefase van de Europa League en staat in de Premier League een punt achter op koploper Arsenal. Het geeft perspectief om in de tweede seizoenshelft voor de Engelse landstitel te gaan.

“Ik heb een beter en constant niveau”, concludeert Van Dijk, die vervolgens wijst naar de kritiek van de Engelse media. “Vorig jaar misten we dat met z’n allen als groep. Ik heb goede wedstrijden gespeeld, maar ook minder goede wedstrijden. Tegenwoordig is het of heel slecht, of heel goed. Er is nooit echt een middenweg. Maar ik voel me sinds de zomer goed en ik ben heel blij dat ik constant speel.”

Goede voorbeeld geven bij Liverpool

De Oranje-international voelt dat hij op en naast het veld het goede voorbeeld moet geven. “Je weet dat je voor de jonge generatie een speler bent waar naar op wordt gekeken. Alles wat je doet, wordt opgenomen en iets mee gedaan. Ook het negatieve, dus je moet beseffen dat je daar ook het juiste voorbeeld in moet geven.”

Heeft Van Dijk zijn oude niveau weer te pakken?

  • Ja, absoluut
  • Nee, zeker niet
4254+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie