Volgende wedstrijd Nederlands elftal:

Nederland

-

Oostenrijk
25 juni 18:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

‘Van der Sar compleet geschokt na fluitconcerten’

Foto: ‘Van der Sar compleet geschokt na fluitconcerten’

Hugo Borst had zondagmiddag te doen met Edwin van der Sar. De algemeen directeur van Ajax sprak de vertrekkende Michael Reiziger en Maarten Stekelenburg toe, en werd daarbij getrakteerd op een fluitconcert van de eigen aanhang.

Van der Sar moest het ontgelden in de Johan Cruijff ArenA

Borst schrijft in zijn column in het Algemeen Dagblad dat hij aan Van der Sar zag dat de bejegeningen als een enorme verrassing kwamen. “Als algemeen directeur de laatste jaren niet erg in vorm, maar hij is toch verdomme ook een ge-wel-di-ge doelman geweest, iemand die met Ajax de UEFA Cup en de Champions League heeft gewonnen”, aldus de journalist. “Dat dacht hij ook, dat kon je zien. ‘Hallo, ik heb jullie prijzen bezorgd, in alle mogelijke gedaantes. Vier jaar geleden stonden we op de drempel van de finale van de Champions League. Zijn jullie dat vergeten?’”

Borst voelde dan ook medelijden met de bestuurder. “Dat fluitconcert in de ArenA voor de wedstrijd. Zo striemend dat zijn prominente oren er pijn van doen. Terwijl hij, algemeen directeur van Ajax, slechts een aardig praatje houdt. Die blik. De stomme verbazing. Ik had te doen met Edwin van der Sar. Het gaat mij slechts om het moment van ongeloof bij Van der Sar, de man die altijd een beetje spottend de wereld inkijkt. Dat helpt ook niet mee.”

Onvrijwillig einde

De 60-jarige Rotterdammer verwacht dat Van der Sar zijn langste tijd gehad heeft bij Ajax, tegen zijn zin in. “Hij weet nu heus wel dat hij en Ajax betere tijden hebben gekend, maar dit fluitconcert, deze afkeer hebben hem geschokt. Dat het verleden niet telt, en ook het recente verleden niet. En dat alles zijn schuld is. Natuurlijk wordt het geen vuurpeloton, maar wat er nu al weken gebeurt, heeft de schijn van een zeer onvrijwillig einde van een leider van een club.”

Zegeviert Ajax met 1-2 bij Twente?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Was Van der Sar echt zo verbaasd?

  • Leek me ook
  • Denk het niet
1136+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie