Van den Herik vreest ‘oorlog’ binnen KNVB

Foto: Van den Herik vreest ‘oorlog’ binnen KNVB

Jorien van den Herik is kritisch op de handelswijze van de KNVB. De voormalig Feyenoord-voorzitter staat open voor het bondsvoorzitterschap, maar is niet te spreken over de situatie in Zeist.

Voormalig Feyenoord-voorzitter laakt KNVB

Aanvankelijk schoof de KNVB maar één kandidaat naar voren. “Ik ben het niet eens met de wijze waarop het gaat bij de KNVB. Als ik het goed heb begrepen zijn de clubs akkoord gegaan met het idee dat er maar een kandidaat wordt gepresenteerd”, stelt de ervaren bestuurder in het ESPN-programma Goedemorgen Eredivisie.

Van den Herik vervolgt: “Dat is Frank Paauw en ik ben er geen voorstander van dat er maar één kandidaat is. Een keuze uit één persoon is namelijk geen keuze. De supporters zijn het er niet mee eens en de supporters hebben wel wat te zeggen. Daarna is de procedure om je aan te melden weer open gegaan en dat is compleet langs me heen gegaan. Anders had ik gesolliciteerd, voor het eerst in mijn leven.”

Nijland ja, Pauw en Van der Laan nee

Jeanet van der Laan heeft zich beschikbaar gesteld als kandidaat. Zij heeft de benodigde steunbetuigingen binnen, maar stelt Van den Herik: “Zij heeft geen enkele bestuurservaring in het voetbal. Daarbij krijg je twee vrouwen in het bestuur en dat wordt oorlog. Ze moeten op hun tenen lopen. Ze hebben beiden geen ervaring, dus dat wordt oorlog. Het feit dat ze geen ervaring heeft op bestuursniveau is mijn eerste argument en daarmee zou de zaak eigenlijk al afgedaan moeten zijn.”

AD-journalist Sjoerd Mossou werpt op dat Pauw evenmin bestuurservaring heeft in het voetbal. “Dat klopt. Nijland is mijn ogen ook echt een man van het voetbal. Aan de andere kant, ik ken hem niet goed genoeg”, aldus Van den Herik.

Eens met Van den Herik?

  • Ja
  • Nee
153+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie