Van den Herik oordeelt hard over Ajax: “Onnodig geëscaleerd”

Foto: Van den Herik oordeelt hard over Ajax: “Onnodig geëscaleerd”

Jorien van den Herik is van mening dat Ajax rondom de zaak van Alex Kroes buitenproportioneel handelt. Volgens de oud-voorzitter van Feyenoord moeten de Amsterdammers meer begrip tonen voor de situatie.

Onbegrip bij Van den Herik over handelen Ajax

Nadat de raad van commissarissen erachter kwam dat Kroes een aandelenpakket had gekocht toen alleen hij wist dat hij algemeen directeur van Ajax zou worden, besloot deze onder aanvoering van Michael van Praag Kroes te schorsen. Volgens de rvc heeft hij zich schuldig gemaakt aan ‘handelen met voorkennis’.

Van den Herik vindt dat dit besluit aan de overdreven kant is. De voormalig bestuurder ziet dat Kroes in de fout is gegaan, maar begrijpt niet waarom hij niet kan doorgaan met zijn werkzaamheden bij Ajax. “Ik vind dat de situatie onnodig is geëscaleerd”, vertelt hij bij Goedemorgen Eredivisie op ESPN.

“Ondanks dat er fouten zijn gemaakt, is damage control het eerste waar je aan moet denken. Hoe kunnen we dit oplossen zonder al te veel schade? Dan ga je advies vragen en dan ben ik benieuwd wat voor advies je vraagt aan de juristen. Vraag je: hoe komen we van hem af of hoe kunnen we de zaak nog redden op de beste manier?”

Steun voor terugkeer van Kroes

Voor Van den Herik is het duidelijk wat hij zou doen. “Ik zou alles uit de kast halen om dit te repareren. Je kunt je niet permitteren dat Kroes nu verloren is voor Ajax.” Bovendien kan men met de aandelen van Ajax amper winst maken. “Ik vind dat toch anders. Het is een fout, maar iedereen heeft het recht om weleens een fout te maken.”

Moet Ajax Kroes behouden?

  • Ja, absoluut
  • Nee, ik vind van niet
357+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie