Van Dam moet Cambuur uit het slop trekken

Soccernews

Voor Harjan van Dam wacht de zware taak op Cambuur Leeuwarden weer op de rails te krijgen. Van Dam, die is aangesteld als interim-directeur na het vertrek van het voltallige bestuur, zal moeten bekijken in hoeverre de club van een mega-hoge schuld kan worden afgeholpen.

Er is in de afgelopen weken veel gebeurd bij de Friese club. Nadat eerst vier bestuursleden opstapte die pas sinds de zomer deelnamen aan dit bestuur, besloten afgelopen week ook de laatste twee bestuursleden hun positie op te geven. Ook besloot de Raad van Toezicht gisteren geen beslissingen meer te nemen over bestuurlijke zaken.

De club balanceert op het randje van de afgrond en een faillisement dreigt voor de club uit Leeuwarden. Cambuur heeft inmiddels een schuld opgebouwd van acht miljoen euro, wat gedekt zal moeten worden door de verkoop van het stadion. Die verkoop zou naar verluidt een bedrag van 9,5 miljoen euro moeten opleveren, waardoor de club weer wat ruimte krijgt.

De mogelijke koper, de A7-Groep, twijfelt echter of het de deal nog wel door wil laten gaan, gezien de financiële problemen bij de club. Ook voor komend seizoen verwacht Cambuur weer een verlies van 800.000 euro te moeten incasseren.

0 Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie