Van Bommel komt met bijzondere anekdote over Nilis

Foto: Van Bommel komt met bijzondere anekdote over Nilis

Mark van Bommel spreekt in een interview met Het Laatste Nieuws lovend over de kwaliteiten en persoonlijkheid van Luc Nilis. Volgens de hoofdtrainer van Royal Antwerp FC is de Belg een groot voorbeeld.

Anekdote Van Bommel uit PSV-periode

De inmiddels 56-jarige Nilis was in het verleden bij PSV zeer succesvol. Hij begon in 1984 zijn loopbaan bij FC Winterslag, stapte vervolgens over naar RSC Anderlecht en werd in 1994 opgepikt door de Eindhovenaren. In Nederland kwam hij tot 164 wedstrijden in het eerste team, waarin hij goed was voor 110 doelpunten.

Van Bommel speelde ooit één seizoen met Nilis bij PSV samen en raakte behoorlijk onder de indruk van het niveau dat hij op de mat legde. Het viel de middenvelder direct op dat hij met een bijzonder karakter te maken had. “Jah, Luc is top, hé. Eigenlijk is Luc, omwille van zijn persoonlijkheid, geen superster, en toch is hij dat wél, door zijn manier van voetballen. Luc praatte met zijn voeten”, stelt hij.

“Ik herinner me de eerste of tweede training van het seizoen. Eric Gerets was trainer. Wedstrijdvorm, ik geef een pass op Luc, maar die was niet goed. Nou, Luc zei niks, maar hij keek me aan op een manier… Ik wist meteen: dit moet niet meer gebeuren, de volgende keer moet ik die bal goed geven. Dié uitstraling had Luc dan wel.”

Mindere perioden in het leven van Nilis

Gedurende zijn leven beleefde Nilis, die zijn loopbaan afsloot bij Aston Villa, een aantal zware dieptepunten. Van Bommel heeft een groot respect dat de Belg, momenteel werkzaam bij PSV, telkens weer terugkwam. “Luc was ook top als mens. Hij heeft zijn moeilijke momenten gekend, maar daar is ie telkens uit geklauterd.”

Had Nilis meer uit zijn loopbaan kunnen halen?

  • Ja, absoluut
  • Nee, ik denk het niet
797+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie