Van Basten over kansen Feyenoord: “Uiteindelijk gaat het om resultaat, maar…”

Foto: Van Basten over kansen Feyenoord: “Uiteindelijk gaat het om resultaat, maar…”

Feyenoord moet deze week zien af te rekenen met AS Roma om zich te plaatsen voor de volgende ronde van de Europa League. In Rotterdam werd het 1-1 en Marco van Basten en Khalid Boulahrouz dichten Feyenoord op basis van het getoonde voetbal in Europees verband een goede kans toe om door te gaan.

Van Basten en Boulahrouz onder indruk van vertoonde spel Feyenoord

“Zij hebben in Europa hartstikke goed gevoetbald”, vertelt Van Basten bij het Ziggo Sport-programma Rondo over de Europese campagne van Feyenoord tot nu toe. “Bij Atlético Madrid uit waren ze goed, bij Lazio uit waren ze goed. Zij hebben alleen geen resultaat gehaald, door slecht omschakelen en foutjes links en rechts. Maar voetballend maakten ze echt veel indruk.”

Van Basten spreekt op basis van het vertoonde spel dan ook zijn vertrouwen uit in een goed resultaat. “Uiteindelijk gaat het om het resultaat, dat weet ik wel, maar als je puur kijkt naar jezelf… wat doe je van achteruit, wat creëer je? Dan vond ik dat echt meer dan goed.”

Ook Boulahrouz vertelde onder de indruk te zijn van het spel van Feyenoord. “Tegen Roma ook in het begin, die wisten niet waar ze het zoeken moesten. Maar dat is dan de vraag. Hoe lang kun je dat volhouden en in hoeverre kun je tegenstanders stuk spelen? Dat is de concentratie de ze nodig hebben. En natuurlijk moeten ze zichzelf blijven, want ze hebben laten zien dat ze Roma echt bij de strot kunnen grijpen, dus dat moeten ze daar ook gewoon doen. Alleen heb je daar wel een beetje durf voor nodig.”

Gaat Feyenoord door in de Europa League?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
350+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie