Van Basten heeft oplossing voor incidenten op tribunes

Foto: Van Basten heeft oplossing voor incidenten op tribunes

Marco van Basten ziet dat de verharding in de maatschappij ook steeds meer is terug te vinden op de voetbaltribunes. De voormalig topspits vindt dan ook dat er iets gedaan moet worden, al ziet hij eveneens dat het probleem zeer omvangrijk is.

Steun voor zwaardere straffen

De analist reageerde bij Ziggo Sport op de incidenten die plaatsvonden in de Kuip. Tijdens het duel met Ajax staken Feyenoord-fans op de tribunes vuurwerk af, terwijl Davy Klaassen later in de wedstrijd een aansteker tegen zijn hoofd aan kreeg. Voor Van Basten is de maat vol en moeten de autoriteiten harder werken om dit te voorkomen.

Hij is ervan overtuigd dat het vastleggen van zwaardere straffen de enige manier is om de incidenten te verminderen, alleen merkt hij dat de overheid daar niet aan wil. “Stadionverboden, dat houdt in dat je je moet melden op een politiebureau, maar de politiek wil dat allemaal niet. Daardoor blijft dit bestaan”, stelt Van Basten.

Van Basten verdedigt Feyenoord

Persoonlijk heeft hij medelijden met Feyenoord. Mogelijk krijgt de vereniging een zware boete vanwege de ongeregeldheden die in het Rotterdamse stadion hebben plaatsgevonden, maar dat zou volgens Van Basten niet terecht zijn. Hij vindt dat de clubleiding er niets aan kan doen dat fans tot dergelijke acties in staat zijn.

“Waar de club wel wat aan kan doen, is dat er in het begin van de wedstrijd zoveel vuurwerk in het stadion hangt, wat elke keer gebeurt. Daar kun je de club wel op aanspreken, want het stadion is van hen. Als iemand een aansteker meeneemt en die gaat gooien, dan doet diegene het echt zelf.”

Legt Van Basten de vinger op de zere plek?

  • Ja, absoluut
  • Nee, ik vind van niet
1448+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie