Turkse media schrijven allemaal hetzelfde over start Szymanski bij Fenerbahçe

Foto: Turkse media schrijven allemaal hetzelfde over start Szymanski bij Fenerbahçe

Feyenoord verloor deze zomer de strijd om het definitief vastleggen van Sebastian Szymanski, die voor Fenerbahçe koos. In Turkije stond hij nog niet iedere wedstrijd in de basis, maar ook als invaller is hij telkens goud waard voor de Turkse grootmacht. De Turkse media zijn unaniem: Szymanski is nu al onmisbaar voor Fener.

Voormalig Feyenoorder ‘moet altijd spelen’

Maandagavond scoorde hij nog de beslissende 0-2 als invaller op bezoek bij Samsunspor. Ook al mocht hij pas in minuut 85 het veld betreden. Fred, Tadic, Dzeko, Kadioglu en Yüksek moeten zeker spelen zolang ze niet geblesseerd zijn. Maar zolang Szymanski beschikbaar is, moet hij ook spelen. Zijn aanwezigheid is een must. Ik wil het met dikke lijnen onderstrepen: zolang er geen blessureprobleem is, kan en moet de Poolse ster spelen”, looft Fanatik de linkspoot.

Nieuweling Edin Dzeko was verder vol lof over twee andere aanwinsten, Cengiz Ünder (debuteerde met een doelpunt) en Fred (kwam van Manchester United): “Ünder is een geweldige speler. Ik twijfel er niet aan dat hij het team verder zal helpen. En Fred brengt ervaring met zich mee. Het is niet nodig om dat uit te leggen. Hij zal ons enorm helpen.”

FC Twente-thuis

Donderdag wacht deel 1 van een tweeluik met FC Twente (voorronde Conference League). “We hebben een loodzwaar programma”, zegt trainer Ismail Kartal bij Hurriyet. “In de wedstrijd tegen Twente spelen we met de meest uitgeruste spelers die we hebben. We willen een voordelige uitgangspositie creëren in Istanboel om met een goed gevoel naar Nederland te gaan.”

Szymanski is in potentie wereldtop

  • Eens
  • Dat is overdreven
1024+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie