Tuchel bespreekt situatie De Ligt: ‘Hij is een vechter’

Foto: Tuchel bespreekt situatie De Ligt: ‘Hij is een vechter’

Zaterdag zat Matthijs de Ligt gedurende de hele wedstrijd van Bayern München tegen Bayer Leverkusen op de bank. Coach Thomas Tuchel erkent dat de verdediger momenteel een lastige fase doormaakt, maar hij biedt hem wel hoop op speeltijd.

‘We hebben vier spelers voor twee plaatsen, dat is duidelijk een intens gevecht’

Geen Matthijs de Ligt, maar Dayot Upamecano in de achterhoede van Bayern. Dat was de keuze die Thomas Tuchel afgelopen weekend maakte voor het duel met Bayer Leverkusen. De coach van Bayern had daar zo zijn redenen voor. “Hij had een klein beetje rugpijn”, zei de oefenmeester op de persconferentie in aanloop naar het Champions League-duel met Lazio Roma.

“Er was 5 procent kans dat hij de wedstrijd niet kon uitspelen. Ik kon het risico niet nemen dat hij er in de wedstrijd meer last van kreeg en heb toen besloten hem niet te laten spelen”, vervolgde de oefenmeester. “Matthijs heeft een moeilijke tijd, maar hij is een vechter. We hebben vier spelers voor twee plaatsen. Dat is duidelijk een intens gevecht, maar iedereen heeft de kans om iedere week te spelen.”

Slecht resultaat

Zonder De Ligt in de basis behaalde de formatie van Tuchel geen goed resultaat. Leverkusen versloeg Der Rekordmeister met 3-0, waardoor Bayern het gat met de koploper tot vijf punten zag groeien. “Ik voel de druk niet toenemen. Het heeft niets veranderd. We moeten kalm én kritisch blijven”, zei Tuchel na het verlies.

Bayern kan woensdagavond de rug rechten in het Champions League-duel met Lazio Roma. Wellicht besluit Tuchel om de weer herstelde De Ligt in zijn basiself op te nemen.

De Ligt moet altijd starten, mits fit

  • Mee eens
  • Niet mee eens
120+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie