“Trieste vertoning van zeer, zeer, zeer gênant Ajax”

Foto: “Trieste vertoning van zeer, zeer, zeer gênant Ajax”

Ajax wist dankzij een extreem laat doelpunt van Steven Berghuis nog een gelijkspel uit het vuur te slepen tegen FK Bodø/Glimt. Dat het nog 2-2 werd noemden de analisten van ESPN een mirakel. Kenneth Perez was duidelijk in zijn bewoording en noemde het een ‘zeer, zeer, zeer gênante’ vertoning.

Kenneth Perez schaamt zich bij ESPN voor dit Ajax

Ajax kreeg in het grootste gedeelte van de wedstrijd geen voet aan de grond zag analist Kees Kwakman. “Het was op een gegeven moment gewoon gallery play van Bodø. Hoe ze de bal achterin aan het rondtikken waren… Ajax probeerde wel druk te zetten, maar dat ging helemaal nergens over.”

Marciano Vink stelt dat de Noren Ajax in leven hebben gelaten. “Negentig minuten lang is het eigenlijk wel heel triest geweest. Bodø vergat het af te maken: als zij op twee of drie momenten gewoon de logische beslissing hadden genomen, was het nog heftiger geworden voor Ajax. Dan is voetbal heel bizar, dat je door twee late goals toch een ander gevoel hebt. Voor Ajax is dit prima, maar ze hebben vanavond best wel beschamend gespeeld.”

Lat ligt laag bij Ajax

Perez kan zich vinden in de woorden van Vink. “We hebben een zeer, zeer, zeer gênant Ajax aan het werk gezien. Tegen een team dat twee maanden lang geen serieuze wedstrijd heeft gespeeld, en je wordt gewoon van het kastje naar de muur gestuurd. Ajax gaat prat op geweldige spelers, met geweldige kwaliteiten, maar dit was in de verste verte niet iets waar Ajax mee geassocieerd wil worden. Maar het is wel de realiteit.”

De voetbalanalist stelt dat de lat lager ligt dan dat je mag verwachten bij Ajax. “Die ligt gewoon een beetje bij de middenmoot van de Eredivisie. In dat geval kan je zeggen: dan heb je het eigenlijk best oké gedaan, door je terug te knokken in die laatste zeven minuten en jezelf een redelijke uitgangspositie te verschaffen.”

Eens met de kritiek?

  • Ja, Ajax was beschamend om te zien
  • Nee, Ajax heeft het best prima gedaan
422+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie