Volgende wedstrijd Nederlands elftal:

Poland

-

Netherlands
16 juni 15:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

Triest nieuws voor familie Koeman

Foto: Triest nieuws voor familie Koeman

Bartina Koeman kampt opnieuw met borstkanker. De 63-jarige vrouw van bondscoach Ronald Koeman liet dat aan De Telegraaf weten in een interview. Haar situatie is momenteel stabiel.

Er is opnieuw borstkanker geconstateerd bij Bartina Koeman

Bartina kreeg in 2010 voor het eerst de diagnose borstkanker. Ze werd toen geopereerd, kreeg een behandeling met chemo en bestraling en werd schoon verklaard. “In 2018 kreeg ik last van mijn nek”, aldus Bartina tegenover De Telegraaf. “Ik dacht aan een whiplash. Ik was op dat moment in Portugal en mijn arts daar zei: laat maar even een MRI-scan maken. Het bleek dat ik metastasis had: uitzaaiingen in de wervelkolom. Dat klinkt heel erg. Mensen denken dan vaak dat je meteen doodgaat. Maar het is goed te behandelen.”

De borstkanker bleef vervolgens een periode weg. In 2023 werd na een nieuwe scan duidelijk dat er weer nieuwe activiteit was. “Mijn borstkanker is nu chronisch. Ik wil daar open over zijn, omdat ik hoop dat ik andere vrouwen met eenzelfde soort kanker daarmee misschien kan helpen”, zegt Bartina. Sinds een jaar zit de vrouw van de oefenmeester weer in de medisch vicieuze cirkel. “Om de drie à vier weken moet ik in Nederland zijn voor een behandeling in het Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis.”

“Daar maak ik me geen zorgen over”

Bartina kreeg ook goed nieuws te horen. “Er zijn wel vier, vijf planken met medicijnen. Je kunt hier oud mee worden. Dat geeft mij een fijn, positief gevoel. Ik maak me daar geen zorgen over. Als je reuma hebt, moet je ook je hele leven reumamedicijnen nemen.”

0 Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie