TRANSFERUURTJE: Ajax-monsterdeal, nieuwe Barça-transfer

Foto: TRANSFERUURTJE: Ajax-monsterdeal, nieuwe Barça-transfer

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht.

Nederland:

Er lonkt geweldig nieuws voor Edson Álvarez. Volgens verschillende media wil Chelsea deze winter afscheid nemen van Denis Zakaria en dat zou kunnen betekenen dat de Mexicaan alsnog naar Londen verhuist. Eind augustus deed Chelsea al verwoede pogingen om Álvarez los te werken in Amsterdam. De Londenaren zouden zelfs een bod van van vijftig miljoen euro hebben geplaatst, maar Ajax besloot vanwege de onhandige timing niet meer mee te werken. 

Ook Ibrahim Sangaré (PSV) bleek niet haalbaar en daarop werd doorgeschakeld naar Zakaria, die werd gehuurd van Juventus. Volgens de laatste berichten is Chelsea voornemens om Zakaria in januari alweer terug te sturen naar Juventus. De Zwitser kreeg in augustus permissie van toenmalig manager Thomas Tuchel, maar diens opvolger Graham Potter ziet het niet in hem zitten. Dat is een duidelijk signaal wetende dat er een probleem is op het Londense middenveld, met onder meer de blessure van N’Golo Kanté.

Feyenoord gaat deze winter alsnog proberen om Ramiz Zerrouki naar De Kuip. Volgens Marcel van der Kraan heeft de Rotterdamse club plannen om een nieuwe poging te wagen. “Die hebben ze nog wel op het oog”, reageert Van der Kraan in de voetbalpodcast van De Telegraaf. “Ik denk niet dat er toezeggingen zijn gedaan, maar er zijn wel afspraken gemaakt. Die jongen wist al wat hij zou gaan verdienen bij Feyenoord en wil zelf ook heel graag, dus ik denk dat Feyenoord het niet gaat opgeven op hem alsnog op te halen.”

Buitenland:

FC Barcelona overweegt in de winterse transferperiode opnieuw de selectie te versterken. De Catalanen overwegen daarbij aan te kloppen bij Manchester United. In gesprek met Barça TV bevestigde president Joan Laporta de transferplannen van de club. “We hebben gesprekken gevoerd met de technische staf en we willen onze ploeg versterken. We hebben al een heel sterke ploeg, maar die kan nog beter worden. (…) We zijn al enige tijd bezig om dingen in kaart te brengen en we zullen de ploeg versterken als de kans zich voordoet.” SPORT heeft vernomen dat een nieuwe rechtsback en een concurrent voor Sergio Busquets de voorkeur genieten. Voor eerstgenoemde vacature is Diogo Dalot een serieuze optie. De rechtsback is een vaste waarde bij Manchester United, maar loopt volgend jaar zomer uit zijn contract.

TIP: Verdien 3 keer je inleg als Barça El Clásico wint!

Álvarez naar Chelsea?

  • Ik zie het gebeuren
  • Ik zie het niet gebeuren
155+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie