‘Transferstrijd tussen Ajax en PSV’

Foto: ‘Transferstrijd tussen Ajax en PSV’

Ajax en PSV hebben een oogje op dezelfde speler. Naar verluidt zouden beide Nederlandse topclubs Williot Swedberg willen contracteren. De Zweedse aanvallende middenvelder van Celta de Vigo wordt echter aan meerdere clubs gelinkt.

Zowel Ajax als PSV wordt gelinkt aan het Zweedse talent Willion Swedberg (Celta de Vigo)

Dit meldt het Zweedse FotbollDirekt. Naar verluidt zouden zes clubs het wel in Swedberg zien zitten: naast Ajax en PSV wordt verder ook Club Brugge bij naam genoemd. Swedberg geldt als groot talent in het Scandinavische land, die in de zomer van 2022 Hammarby IF verruilde voor Celta de Vigo. De Spanjaarden betaalden 5,5 miljoen euro voor de jeugdinternational, maar ondertussen is zijn ontwikkeling wat gestagneerd.

Ontwikkeling gestagneerd

De aanvallende middenvelder zou momenteel nog zo’n 2,5 miljoen euro waard zijn volgens Transfermarkt. Dit seizoen kwam hij tot slechts 11 LaLiga-duels, waarvan hij alleen afgelopen weekend in de basis begon. Met 4 goals heeft de Scandinaviër nog wel een aardig moyenne. Het lijkt er op dat Swedberg komende zomer zijn loopbaan nieuw leven in wil blazen. Hij heeft nog een contract tot medio 2027 in Vigo, en kan mogelijk voor een leuk prijsje worden opgehaald.

Ajax en PSV verkennen de transfermarkt alvast voor komende zomer. Bij beide ploegen worden de nodige mutaties verwacht in de selectie. De Amsterdammers willen af van een aantal miskopen en de spelersgroep voorzien van meer kwaliteit. De Eindhovenaren zullen vermoedelijk een aantal topspelers verkopen en dat gemis moeten opvangen. Daarnaast is het ook maar de vraag of huurlingen Sergiño Dest en Malik Tillman zullen blijven.

Goede optie voor de Eredivisie-top?

  • Echt wel
  • Ik wacht nog even af…
371+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie