‘Transferdrama voor Ajax’

Foto: ‘Transferdrama voor Ajax’

Voor Ajax kan het een vervelende transferzomer gaan worden. Althans, dat denkt Valentijn Driessen, die wijst op de financiële situatie van de club. De Amsterdammers lijken opnieuw de miljoenen van de Champions League mis te lopen, waardoor Driessen stelt dat de hand op de knip gaat in Amsterdam en er geen grote transfersommen kunnen worden uitgegeven.

Ajax moet hand op de knip houden bij mislopen Champions League-miljoenen

Na de nederlaag tegen AZ is het gat met FC Twente, dat derde staat, opgelopen tot elf punten. Die plaats geeft recht op een ticket voor de voorronde van de Champions League, maar dat lijkt een schier onmogelijke opgave te worden voor Ajax. Ook Driessen schetst in De Telegraaf dat de Amsterdammers er financiële schade van gaan krijgen. “De afgesneden weg naar de derde plaats (recht op voorronde Champions League 2024-2025) betekent dat Ajax zich voor de tweede maal niet plaatst voor het uitermate lucratieve kampioenenbal. Terwijl de recordkampioen nog steeds een huishouden runt op Champions League-niveau. De huidige inkomsten staan niet in verhouding tot de extreme uitgaven. Financieel directeur Susan Lenderink is vooral veel geld kwijt aan de post salarissen, vaak langjarige contracten op Champions League-niveau. De Conference League biedt daarvoor geen uitkomst. Waar Ajax bij winst zo’n twintig miljoen euro (de teller staat nu op 12 miljoen euro) toucheert, zal de UEFA nu al zo’n zestig miljoen euro overmaken naar PSV.”

Kleinere transfersommen voor Ajax

Driessen stelt dat Ajax door de penibele financiële situatie en het mislopen van de Champions League-miljoenen komende zomer niet met grote transfersommen kan gaan smijten. “Verkopen zal voor kopen gaan en het is serieus voor te stellen dat de hand op de knip gaat voor transfers boven de tien miljoen euro. Het gevolg van technisch wanbeleid, gevoerd door voorbijgangers als Sven Mislintat, die door directieleden en commissarissen de sleutels in handen kregen zonder serieus toezicht.”

Volgens de Ajax-watcher zal het voor trainer Van ‘t Schip vooral overleven zijn in de rest van het seizoen. “Als hij vermoedt dit te realiseren zonder Cruijffs voetbalvisie te volgen, dan kan hem dat in Ajax’ huidige toestand moeilijk kwalijk worden genomen. Want evenals zijn vertrokken voorganger Maurice Steijn ondervindt hij aan den lijve dat de meeste clubs uit het linkerrijtje te sterk zijn voor Ajax. Met samengeknepen billen wachten ze daarom in de Johan Cruijff ArenA op het bezoek van het schier onverslaanbare FC Utrecht.”

Zie jij Ajax nog derde worden?

  • Ja, dat gaat nog lukken
  • Nee, dat zie ik niet meer gebeuren
1466+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie