‘Toen De Boer als hoofdtrainer bij Ajax kwam, was dat een verademing’

Foto: ‘Toen De Boer als hoofdtrainer bij Ajax kwam, was dat een verademing’

David Endt denkt nog vaak terug aan de Frank de Boer-periode bij Ajax. Na het vertrek van Martin Jol moest Ajax een nieuwe richting inslaan. De journalist herinnert zich dat De Boer het op overtuigende wijze overnam.

‘Er zat zo’n positieve stemming in die ploeg’

“Toen Frank de Boer als hoofdtrainer binnenkwam bij Ajax, was dat een verademing. Want toen begreep je dat dit weer echt Ajax was”, zegt Endt bij Football Is Life. “Dat zag je meteen in de eerste wedstrijd tegen AC Milan, die met 2-0 gewonnen werd. Wat Frank zei in de voorbespreking, was ook zo typerend. Hij legde uit hoe Milan ging spelen en hoe de spelers zich daar tegen op moesten gaan stellen.”

Ook zag de journalist en oud-teammanager van Ajax hoe De Boer met jonge spelers omging. “Hij zei: “Als jullie het niet meer weten, geef de bal maar Christian (Eriksen, red.), die doet er wel iets goeds mee.” Hoe mooi kan je het hebben? Dat je een jonge speler bent en je hebt een trainer die je op die manier vertrouwen geeft.”

Gelukkig huwelijk

De samenwerking tussen Ajax en Frank de Boer bleek al gauw een gelukkig huwelijk. In het eerste jaar onder de voormalig Oranje-international werd Ajax direct kampioen. “Ik heb in al die jaren heel veel gezien bij Ajax, maar dit was het mooiste kampioenschap dat ik heb meegemaakt”, zegt Endt. “Omdat er zoveel emotie bij zat. Er zat zo’n positieve stemming in die ploeg. Dat was ook te danken aan spelers binnen die ploeg, bijvoorbeeld Siem (De Jong, red.) en Daley (Blind, red.). Maar ook Jan Vertonghen, die zorgde voor kracht en samenhorigheid.”

Waren de jaren onder De Boer de beste Ajax-jaren deze eeuw?

  • Vind ik wel
  • Nee, doe mij Ten Hag maar
235+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie