Ten Hag wijst Engelse pers terecht: “Denk dat het te snel is”

Foto: Ten Hag wijst Engelse pers terecht: “Denk dat het te snel is”

Erik ten Hag leek bezig te zijn aan zijn laatste maanden bij Manchester United, maar intussen beleven de Engelsen een opleving. De nummer 6 van de Premier League werkt aan een inhaalslag, waardoor het vertrouwen in de selectie groeit.

Opleving van Manchester United in Premier League

De resultaten van dit kalenderjaar in de Engelse competitie zijn bemoedigend. Na het 2-2 gelijkspel tegen Tottenham Hotspur won Manchester United van Wolverhampton (3-4), West Ham United (3-0) en Aston Villa (1-2). Zondag staat het duel met Luton Town op het programma en kan de ploeg van Ten Hag verder inlopen op de ranglijst.

Op de persconferentie voorafgaand aan het duel erkent de Nederlandse oefenmeester dat Manchester United goed bezig is. Hij blijft echter benadrukken dat zijn team elke week scherp voor de dag moet komen. “Ik denk dat het te snel is dat we een andere weg zijn ingeslagen. We zijn er nog niet, dat kunnen we nog niet zeggen”, stelt Ten Hag.

“We zijn weer in de race, maar we staan niet op een positie waar de club hoort. Dat is minimaal in de top vier. We moeten een inhaalslag maken en daar zijn we mee bezig. Ik denk wel dat we nu de goede kant op gaan.” De opleving komt onder meer door de terugkeer van enkele geblesseerde basisspelers en de groei van Kobbie Mainoo en Alejandro Garnacho.

Ten Hag eist wekelijkse scherpte van zijn ploeg

Ten Hag hoopt dat de huidige stijgende lijn wordt doorgetrokken. “Ze moeten het natuurlijk bewijzen. Dat is niet veranderd, dat geldt voor iedereen in de topsport. Je moet je altijd bewijzen. Ik denk dat we nog steeds spelers in onze ploeg hebben die de stappen kunnen zetten die Kobbie en Garnacho de afgelopen maanden hebben gezet.”

Eindigt Manchester United dit seizoen in de top vier?

  • Ja, absoluut
  • Nee, ik denk het niet
528+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie